Gazdi óvatosság szilveszterre

Az égi háború szokatlan és erős hang-, fényhatásai megrémíthetik kedvenceinket, akik meglehet, hogy menekülőre fogják. Hogy hűséges társainkat el ne veszítsük, és biztonságban legyenek, nem árt néhány óvintézkedést megtennie a gazdinak – erre figyelmeztet az Állatbarát Alapítvány Állatotthona, ahova az év végén extrém létszámmal kerülnek be kóborló, haza nem találó kutyák.

Ennek elkerülése érdekében az első és legfontosabb, hogy szilveszter éjjelén ne hagyjuk magára az állatot. Az udvaron élő kutyát engedjük be a lakásba, előszobába vagy egy olyan zárt helyre, amely valamennyire hangszigetelt és zárt. Az esti sétát lehetőleg korábbra időzítsük, ajánlott még 18 óra előtt megtenni, ezúttal kizárólag pórázzal. Bár kötelező, de ha kutyánk még nem rendelkezik mikrochip azonosítóval, gondoskodjunk ennek beültettetéséről, keressük fel állatorvosunkat.

Ellenőrizzük a petvetdata rendszerben - www.petvetdata.hu/ -, hogy állatunk chipje valóban regisztrált-e? Kutyánk viseljen bilétás nyakörvet, melyen jól láthatóak elérhetőségeink - ez meggyorsítja a hazajutást.

Kezdjük az új évet valóban boldogan, nyugodtan, együtt hűséges társainkkal!