Geszti Péter koncertezett a Kossuth téren
fotó: Trifonov Éva

Geszti Péter koncertjére gyűlt össze a város apraja-nagyja vasárnap este, aki a Rapül az idő koncertjét mutatta be a Kossuth téren. A kezdés előtt kérdeztük a művészt többek között arról, hogy számára milyen egy jó fesztivál, vagy kiket szólít meg leginkább a zenéje.

Geszti Péter neve szinte mindenki számára ismerősen cseng hazánkban. Az eMeRTon-díjas magyar rapper, dalszövegíró, producer, szinkronszínész, műsorvezető ismert slágereit adta elő vasárnap a Rapül az idő produkció keretein belül. A Kossuth tér megtelt a rajongókkal, az időjárás is kedvezett a szabadtéri koncertnek.

„Mindig az a jó fesztivál, amiben sok szín van, és ha egy ilyen városi fesztiválról van szó, több társadalmi és több korosztályos csoport jár ki egy ilyet megnézni, de ahogy elnéztem, játszott tegnap a Grund fiúzenekar, akik nyilván egy másik célcsoportot hoznak be, mint mondjuk én, és ami még fontos talán, hogy valahogy maradjon egy szabad jóérzés mindenkiben. Mindig azt szoktam mondani, hogy szabadtéren játszani, az olyan, mint kabrióban autózni, szóval az nem tud olyan nagyon rosszkedvű lenni semmiképpen sem” – mondta el Geszti Péter.

Rapülők dance slágerek, Jazz+Az funkyságok, Gringó Sztár és Létvágy gerjesztő popzenék váltották egymást a koncerten, ahol szinte minden korosztály jól érezhette magát.

„Egy ilyen nagy városi buli az mindig olyan, hogy boldog, boldogtalan, aki erre jár éppen, az idejön. Nem azt mondom, hogy teljesen mindegy nekik, hogy kik játszanak itt, de tulajdonképpen alapvetően azért jönnek ide, hogy egy jó közösségi élményt kapjanak az emberek, szeretnek sokan együtt lenni, és ha jó zene is van, akkor abból rossz nem tud kikeveredni. Látom azt, hogy persze az én dalaimat is sokszor fújják fiatal srácok. Úgy látszik, nem úszták meg a szülői önkényt, ami otthon abból állt, hogy Geszti dalokat kellett hallgatni” – tette hozzá Geszti Péter.

A magyar dalszerző nyár után sem fog unatkozni, a januári Aréna koncert előtt számos fellépést terveznek ősszel, indul az Adom a napom műsor új évadja, illetve készül egy musical Petőfi Sándorról. A VIDOR fesztiválozók is számos izgalmas produkcióra készülhetnek még a héten, zenei fronton hétfőn az EDDA musical, és a Hakumba, kedden pedig a Parno Graszt és a Moribaya fogja szórakoztatni a közönséget.

Kapcsolódó galéria

VIDOR Fesztivál 2024 - 3. nap