Gombamódra nőnek a sátorgarázsok télen

 – Az a városlakó, aki sátorgarázst szeretne felállítani, a szükséges kérelmet le tudja tölteni a NYÍRVV Nonprofit Kft. honlapjáról, majd a kitöltött dokumentumot ezt követõen vissza tudja juttatni a par­kolo2@nyirvv.hu vagy a varosuzemel­tetes@nyirvv.hu e-mail címekre, de a NYÍRVV Hõsök terén található parkolási ügyfélszolgálatán is kérvényezhetõ személyesen mindez – tudtuk meg Barca Balázsnétól, a NYÍRVV Nonprofit Kft. parkolási csoportvezetõjétõl.
Sátorgarázsokat október 15. és április 15. között lehet felállítani, de az „építésre” szigorú szabályok vonatkoznak.

Nem mindenhol lehet

– Kizárólag merõleges parkolókban, a forgalom akadályozása nélkül van lehetõség sátorgarázs felállítására. A kiemelt és az I-es parkolási zónákban nem lehet sátorgarázst létesíteni, a II-es zónában is csak bizonyos helyszíneken engedélyezhetõ. Jellemzõen a lakóhely melletti parkolóba adjuk ki a bérleti engedélyeket. A közterület bérleti díja 3505 Ft/hó – magyarázta.
Bár az utóbbi években a felére esett vissza a kérelmezõk száma, jelenleg még így is 170 igénylés érkezett be a társasághoz, elsõsorban a lakótelepekrõl, Örökösföldrõl és a Jósavárosból.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)