Gratulálunk! Rozsréti diákok sikere az országos történelmi vetélkedőn
Nagyszerű siker

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Váci Mihály Tagintézményének 7. osztályos diákjai április 26-án Budapesten vettek részt a Két miniszter - Egy sors címmel meghirdetett országos történelmi vetélkedőn. Több mint ezer csoport jelentkezett a versenyre általános és középiskolai kategóriában.

A döntőbe az országból 17 csapat jutott be. Külön dicséretes, hogy az iskola két csapata képviselte a megyét és Nyíregyházát is egyben, ugyanis Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből és Nyíregyházáról csak a Váci iskola tanulói jutottak be a történelmi verseny döntőjébe.

Az eredményt sok kutatómunka előzte meg, a döntőre három beadandó feladattal  készültek a diákok. A versenyen az általános iskolás tanulók és a középiskolások ugyanazt a feladatot oldották meg.

A siker nem maradt el, az iskola részére két különdíjat hoztak el a diákok, ezen kívül egy két napos ausztriai kirándulásnak is részvevői lehetnek, melynek egyik helyszíne Güssing városa, Németújvár lesz.

A diákok felkészítő tanára Fehér Ildikó volt, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményének tanára, aki óraadó tanárként tanítja a történelem tantárgyat a Váci Mihály Tagintézményben.

A zsűri tagjai Tilcsik György, Csallóközi Zoltán és Hernádi Zsolt voltak.

A főszervező Joó Alfréd volt.