Gresó Eszter, a RE-flex sztárja

– Hogy kezdődött a kapcsolatod a tánccal?

– Igazából még nagyon kicsi voltam, szóval nem én döntöttem erről, hanem anyukám. Ekkor klasszikus balettel kezdtem és utána nem sokkal itt, a RE-flex Moderntánc Stúdióban folytattam – úgyhogy így indult a tánckarrierem. Anyukám döntése volt és nagyon jó döntés, hiszen még 19 évesen is itt vagyok.

 

FONTOS A KÖZÖSSÉG

 

– Mikor jött el az a pillanat, amikor úgy döntöttél, hogy komolyabban veszed a táncot?

– Szerintem az volt ez az időszak, amikor már a barátaimmal és a testvéremmel is együtt táncoltam. Már nagyobb voltam és fontos volt számomra, hogy legyen egy általam szeretett és összetartó közösség.

 

SZALAGAVATÓS DUETT

 

– Melyik volt az a koreográfia, amelyik a legközelebb állt hozzád?

– Most volt a szalagavatóm a Krúdy Gyula Gimnáziumban, erre csinált nekem és a legjobb barátnőmnek Erika néni egy duettet. Ez áll hozzám a legközelebb, nagyon szeretem! Ezt most, a karácsonyi táncesten is előadhattuk és tényleg nagyon jó érzés, hiszen rengeteg dicséretet, elismerést kaptam – barátoktól, ismerősöktől egyaránt.

 

IMÁDJÁK A GYEREKEK

 

– Milyen volt az idei karácsonyi táncest számodra?

– Nagyon-nagyon jó! Táncoltam csoportosban és a korábban említett duettet is előadtuk. Színpadra léptem a kicsikkel is, ezt nagyon élvezem. Nekik szoktam segíteni, már volt több gála is, amikor velük táncoltam. Szeretek segíteni nekik a fellépésekkor, együtt tölteni velük az időt – mert nagyon sok szeretet van bennük és ezt nem is félnek kimutatni felém.

 

SZABADON TÁNCOL

 

– Milyen érzések vezetnek, amikor táncolsz?

– Hihetetlenül nagy szabadság! Főleg amikor olyan rész van a koreográfiában amikor egyedül kell mozognom, olyankor úgy érzem, hogy ki tudom adni azt, ami bennem van. A csoportos táncoknál fontos a figyelem, hogy minden egyszerre menjen, ne legyen hiba – igazi csapatmunka ez. Az emeléseknél pedig meg kell, hogy legyen a bizalom egymás iránt!

 

IGAZI SZERELEM

 

– A jövőre nézve milyen terveid vannak a tánccal kapcsolatban?

– Én ezt hobbi szinten csinálom. A következő tanévtől egyetemre fogok járni, így itt kell hagynom a RE-flex-et, még igazából fel sem fogtam. Nem tudom, hogy lesz így tovább. Az egyik legfontosabb része az életemnek ez a tánciskola, amikor csak tudok, vissza fogok járni és meglátogatom Erika nénit meg a többieket. Továbbra is szeretnék valamilyen mozgásformát bevinni a mindennapokba, eddig a nyári szünetek voltak a leghosszabb időszakok tánc nélkül, az sem volt egyszerű. Nagyon fog hiányozni a közösség és a tánc – az én nagy szerelmem…

Farkas Fanni

(Fotó: Trifonov Éva)