„Gyermekjólétis” napközis tábor Nyíregyházán

Önvédelmi fogásokat tanulhattak a rendőrség szakemberétől azok a gyerekek, akik a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ napközis táborában töltik a nyári szünidő egy részét. A gyerekeket tematikus napok fogadják az ötnapos táborban. A hét egyik napján rendőrségi bemutatók és rövid önvédelmi tanfolyam színesítette a programot.


Strand és önvédelem

 

A Nyíregyházi Gyermekjóléti Központnak törvényi kötelezettsége, hogy szabadidős elfoglaltságot biztosítson iskolai szünetekben a gondozottjai részére. Az idei nyár programjait állították össze a szakemberek, hogy a különböző korú gyerekek mindegyike találjon benne érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot.

További képekért kattintson a fotóra!

Az ötnapos tábor alatt minden nap más helyszínre látogattak el a gyerekek. A programok között szerepelt strandolás, bűnmegelőzési bemutató, lovaglás, lovaskocsikázás, de játszótereken és kondiparkokban mozgásos tevékenységek is vártak rájuk.

 

Kellemes és hasznos

 

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ igazgatója a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, táborokat azért is szerveznek, mert a gyerekek így szabadidejük egy részét szervezett keretek között, hasznosan töltik el. Az intézmény egy biztos pontként szolgál sok gyermek életében, akiket a szakemberek a szervezett és irányított programokon keresztül meg tudnak óvni attól, hogy bűncselekmények áldozatai, vagy elkövetői legyenek.

A Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ nem csupán öt napos turnusokban fogadja az érdeklődő gyerekeket, hanem a Huszár téri közösségi házban egész nyáron, hetente két alkalommal kínálnak hasznos elfoglaltságot.

Mikita Eszter

(Fotó: Trifonov Éva)