Gyermekrajzok kiállítása az elfogadás jegyében
A ZOOM Egyesület és a Nyír Diabet Egyesület szervezésében rendezik meg a ZOOM-kiállítást Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban 2016. január 16. és 26. között.

A kiállítás keretein belül egészséges, korzettes, daganatos, cukorbeteg, siket és gyengén látó gyermekek alkotásai lesznek láthatóak, melyeket jelképesen örökbe lehet fogadni. A kiállítás célja: felhívni a figyelmet a minden gyermekben ott szunnyadó tehetségre, függetlenül attól, hogy milyen háttérben születtek, milyen betegséget kell legyőzniük nap mint nap. Hisz bármilyen nehézségük is van az életben, azt nem kell szégyellni, elrejteni, béklyóként viselni, hanem büszkének kell lenni, és megmutatni, hogy mit tudnak. A kiállítás szervezése és megrendezése alatt befolyt összeget a Nyír Diabet Egyesület kapja meg.

A Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Schlanger András, valamint több neves művésze is, Tóth Károly, Puskás Tivadar, Illyés Ákos, Kuthy Patrícia, Jenei Judit, Bárány Frigyes, Pregitzer Fruzsina, Horváth Margit és Gyuris Tibor a misszió mögé állt, és aláírták az általuk kiválasztott rajzokat.