Győzelem az NB-I-ben!
Fotó:Trifonov Éva

Elkezdődött az OTP Bank Liga NB-I, az első fordulóban az ETO FC Győrt fogadtuk. 

Nyíregyháza Spartacus - ETO FC Győr 2-1 (1-0)

Mezőkövesd 1600 néző

Jv: Erdős József (Szalai Balázs, Rózsa Dávid)

Nyíregyháza: Fejér - Rjaskó, Alaxai, Temesvári (Jokic 83) - Farkas B.(Navrátil 59.), Kesztyűs(Tamás 82.), Nagy D., Nagy B. - Kovácsréti, Beke (Babic 75.), Gresó (Pinte 59.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

ETO FC Győr: Gyurákovics, Vera, Szépe(Bitri a szünetben), Boldor, Csontos - Tóth (Krivokapic 61), Anton(Ntsama 88.),- Skvarka, Bumba, Kröhn (Gavric a szünetben) - Lukic (Farkas B. 68.)

Vezetőedző: Borbély Balázs 

A kezdőrúgást hűséges szurkolónk, Kerülő Mihály végezte el. Remek hangulat fogadta a csapatokat. Több játékosunk először léphetett pályára az élvonalban. 

A mérkőzés elején Fejér hárította Bumba lövését, majd a másik oldalon két Szpari lövést blokkoltak a vendégek. Jó iramú volt a találkozó, mindkét csapat bátran kezdett. Szervezetten védekeztek az együttesek, így nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. 

A 24. percben aztán egy szép támadás végén Kovácsréti lőtt 20 méterről, labdája Boldor kezéről pattant mellé. A VAR vizsgálat után a játékvezető büntetőt ítélt! A 11-est Kovácsréti Márk belőtte, 1-0. Megvan az első gólunk a bajnokságban! 

A 42. percben megszerezhette volna második gólját támadónk, de mellé csavart 14 méterről. Az első félidő hosszabbításában Beke indult el a bal oldalon, remekül passzolt Gresóhoz, aki a 16-oson belül megpróbálta becsapni védőjét, de utóbbi szerelte.

A végére még jutott egy Lukic lövés, a győri támadó estében mellé lőtt, így az eredmény nem változott az első félidőben. 

A második játékrész Nagy D. lövésével indult, fogta a labdát Gyurákovics, a másik oldalon pedig Bumba próbálkozása ment centikkel mellé. 

Az 55. percben megdupláztuk előnyünket! Gresó Mátyás remekül lépett ki középen, jól passzolt Beke Péterhez, aki a kifutó kapus mellett a kapuba helyezett 14 méterről, 2-0. 

Gavric kapta a meccs első sárga lapját, kemény, de sportszerű volt a találkozó. Navrátil lövését blokkolták a 61. percben a vendégek, Beke csavarását pedig a kapus tolta ki. A másik oldalon Fejér Béla hárított kétszer is bravúrral, előbb Csontos lövésénél, majd Bitri fejesénél. Próbált szépíteni a Győr, Farkas elől Alaxai mentett az utolsó pillanatban. Bitri sárga lapot érően buktatta Navrátilt a 70. percben, majd Beke beadása után Alaxai próbált közelről ollózni, de nem találta el jól a labdát. 

A 78. percben szépített a Győr, Krivokapic bombázott 22 méterről a léc alá, 2-1. 

A hajrá izgalmasan alakult, az ETO próbált egyenlíteni, a Szpari viszont a kontrákból lezárhatta volna a meccset. Babic állt ehhez a legközelebb, de végül szerelték, így maradt a 2-1, azaz győzelemmel kezdtük a szezont. 

Tímár Krisztián: - Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült három ponttal gazdagodni. Egy jó csapatot győztünk ma le. Mi diktáltuk a tempót, és kicsit elfáradtunk ebben, de láttam a csapaton a szívet, a győzni akarást, és az ellentámadásokból korábban is lezárhattuk volna a mérkőzést, mert nagy lehetőségeink voltak. 

Borbély Balázs: - Nem kezdtük jól a találkozót, idegesnek tűnt a csapat. A védekezés rendben volt, de sok ki nem kényszerített hibát vétettünk. A második félidőben már jobban játszottunk, ígéretes támadásokat vezettünk. A cserék jól álltak be, de a legrosszabbkor kaptuk a második gólt. Nem szabad ilyen hibát véteni, mert az NB-I-ben ezt büntetik.