Győzelem az új évben
Fucsovics Márton győzött Ausztráliában.

 Először találkozott el-salvadori teniszezővel Fucsovics Márton (158. a világranglistán), és az ausztráliai Happy Valley-ban, a 75 ezer dollár összdíjazású keménypályás ATP-challengertorna első fordulójában, magyarán 2017 első egyes mérkőzésén győzött is Marcelo Alevaro (185.) ellen.
Marci az első, 6:1-re megnyert játszma során négy ászt is ütött, és háromból két bréklabdáját kihasználta, ugyanakkor ellenfelét nem engedte bréklabdához jutni. A másodikban aztán 45-ről csak 50 százalékra javult az elsőszerva-mutatója, Alevaro pedig a háromból az egyik bréklabdáját kihasználva 6:3-mal egyenlített. A döntő szettben egy-egy brékkel nyitottak, majd a magyar teniszezőnek sikerült újra lépéselőnybe kerülnie, és bár 5:3-as vezetésnél 0:15-ről és 15:30-ról kellett kapaszkodnia, végül 6:1, 3:6, 6:3-ra nyerte meg az egy óra 35 percen át tartó mérkőzést.
A nyolcaddöntőben a fehérorosz Ilja Ivaska (179.) lesz a nyolcadik helyem kiemelt, tavaly ugyanitt az elődöntőig jutott Marci ellenfele, ő a cseh Jan Satral (161.) ellen nyert 6:3, 6:4-re, vagyis veszélyes ellenfélnek tűnik. Még sosem játszottak egymás ellen, a premierre csütörtökön kerül sor.