Győzelem Kaposváron - idegenben nyertek a röplabdások

Bár az első pontokat a hazaiak szerezték, 3-3 után zsinórban ötször voltak eredményesek a mieink. A folytatásban kettőre olvadt az előny, de használt Adrian Chylinski időkérése, mert egy 4-0-s rohammal ismét megléptünk, így féltávnál 8-14 volt állás. A hazaiaknál is hasznos volt az időkérés, mert egy pontra zárkóztak, így újra nyitott lett a szett. Natasha Calkins hatékonyan támadott, és Asly Antivero is ponterősen játszott, így izgalmas hajrá után sikerült megnyerni az első játszmát.

A második felvonás eleje szoros volt, egyik csapat sem tudott meglépni. 6-6 után viszont jöttek a blokkok, így a Fatum négy pontot szerzett egymás után. Remekül játszott a Nyíregyháza, Paulina Zaborowska jól szolgálta ki a társakat, de volt, hogy ő maga fejezte be az akciót. Végül sikerült megnyerni ezt a szettet is, így már 2-0-ra vezettünk!

A harmadik játszma elején felváltva születtek a pontok, de mindkét oldalon több volt a hiba. 13-16-nál még a mieink álltak jobban, de fordított a Kaposvár, ám 18-18-nál Lászlop Alexandra fontos pillanatban sáncolt jól. Asly Antivero fantasztikusan játszott, és Natasha Calkins is villant, így 20-22-vel indult a hajrá, de egyenlítettek a somogyiak. A folytatásban háromszor is meccslabdához jutottunk, de nem sikerült befejezni a mérkőzést, és a végén a KNRC nyerte a szettet.

Az elveszített játszma éreztette hatását játékunkon, így a negyedik felvonás eleje a hazaiaké volt. Féltávnál 12-12 volt az állás, ekkor viszont a Kaposvár volt többször eredményes. Hat ponttal megléptek, de sikerült ledolgozni a hátrányt, és 22-22-nél egyenlíteni. Két szettlabdához aztán a KNRC jutott, ezeket hárítottuk, de végül nyerték a játékrészt.

A döntő szett Marija Skoric ászával indult, majd Lászlop Alexandra is így tett. Antivero újabb remek támadásával 8-3-ra vezettünk a térfélcserénél. Skoric többször is pontosan fejezte be az akciókat, Kump Alíz pedig két jó blokkal zárta a meccset, melyet 3-2-re megnyertünk!

KNRC – Fatum Nyíregyháza 2-3 (-23, - 18, 27, 24, -5)

Kaposvár: Szerényi 5, Pezelj 11, Kotormán 1, Kojundzic 19, Fayad 27, Jovanovic 2

Csere: Nagy-Hegyesi(liberó), Godó 5, Tsvetanova 2, Horváth 4

Vezetőedző: Vincent Lacombe

Nyíregyháza: Calkins 21, Lászlop 9, Antivero 24, Pintér 9, Skoric 19, Zaborowska 5

Csere: Tóth F. (liberó), Kump 7, Farkas G.

Vezetőedző: Adrian Chylinski

Adrian Chylinski: - Ez egy jó meccs volt. Az első két szettben jól játszottunk, a Kaposvár kevésbé, de aztán a folytatás nagy csatát hozott. Már ekkor közel álltunk a győzelemhez, de még nem sikerült befejezni a meccset. A döntő játszmában viszont megmutattuk mire vagyunk képesek, és nagyon büszke vagyok a csapatra! A kezdők és a cserék is bizonyították, hogy számíthatok rájuk, sokat tanulhattunk a mai mérkőzésből, hogy hogyan kell visszajönni akár vesztett helyzetből is. Lépésről -lépésre haladunk tovább, és meg akarjuk nyerni a következő találkozót is.