Győzelem Kecskeméten - idegenben nyert a Szpari

Kecskemétre utazott a Nyíregyháza Spartacus a bajnokság következő mérkőzésére. A Szpariból többen is hiányoztak sérülés miatt, így Baki, Kvekveskiri és Jokic sem jött rendbe a Debrecen elleni meccs után, így nem számíthatott a játékosokra a szakmai stáb.Rjaskó Mihály először játszhatott ellenünk távozása óta, labdarúgóink pedig először viselhették az új, harmadik számú mezt. 

KTE - Nyíregyháza Spartacus 0-2 (0-2)

Széktói Stadion 1500 néző

Jv: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Berényi Ákos)

Kecskemét: Varga - Rjaskó (Szabó A. a szünetben), Belényesi, Katona L. - Nagy K., Bocskay (Vágó 78.), Vattay ( Montiel a szünetben), Nikitscher, Zeke - Katona B., Lukács D. (Pálinkás 78.)

Vezetőedző: Szabó István 

Nyíregyháza: Tóth B. - Alaxai, Gengeliczki, Keresztes - Navrátil, Keita, Toma(Pinte 62.), Nagy B. - Nagy D. (Kovács M. 94.), Babic (Myke Ramos 62.), Kovácsréti (Gresó 87.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián  

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, de Katona L. közeli lövésénél sikerült mentenie bevetődve Keresztesnek, a másik oldalon pedig Kovácsréti lövésénél védett nagyot Varga. 

A 27. percben aztán megszereztük a vezetést! Egy szöglet után röviden tisztáztak a hazai védők, Kovácsréti Márk pedig 25 méterről nagy erővel kilőtte a bal felső sarkot, 0-1. 

A 30. percben majdnem sikerült megduplázni az előnyt, Babic fejelt egy szabadrúgás után, de Varga bravúrral védett. Nagyot mentett Tóth Balázs is, Lukács került helyzetbe, de védett kapusunk.

Kiegyenlített volt a játékrész második fele, és a 42. percben sikerült megszerezni a második gólt is! Nagy Barnabás ment el a bal oldalon Kovácsréti Márk gyorsan elvégzett szabadrúgása után, tökéletesen passzolt középre, és az érkező Jaroslav Navrátil a kapuba helyezett, 0-2. Az első félidőben több gól nem esett, remekül játszott a csapat, és megérdemelt volt a vezetés. 

Zeke lövésével indult a második játékrész, Tóth B. védett. A 69. percben ismét bravúrral hárított a Szpari hálóőre, Katona B. lövését tolta szögletre látványos mozdulattal. Szerette volna végleg eldönteni a meccset a Spartacus, és Kovácsréti lövése Katona L. könyökéről pattant le, de nem kaptunk büntetőt. Nagy K. lőtt fölé a másik oldalon, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. A hajrában Nagy K. közeli lövésénél mentett önfeláldozóan Nagy B., majd a KTE kapuja előtt Myke majd Nagy B. lövését hárította a hazai kapus. A végére még jutott egy Pálinkás lövés mely mellé ment, így az eredmény nem változott, győzött a Szpari Kecskeméten!