Győzött a főpróbán a Nyíregyháza Spartacus
Fotó:Trifonov Éva

Az OTP Bank Liga rajtja előtti utolsó edzőmérkőzésünket játszottuk. Az ellenfél a Békéscsaba volt, és teljesen megtelt az örökösföldi pálya melletti terület szurkolókkal.

Jól kezdett a Szpari, és Kovácsréti két helyzete után a 9. percben a vezetést is megszerezte csapatunk. Rajskó Mihály fejelt pontosan egy sarokrúgás után, 1-0. Két percet kellett várni a második találatra, Farkas Bendegúz lőtt jobbról a hosszú sarokba egy szép támadás végén, 2-0. A másik oldalon egy közeli lövésnél védett nagyot Fejér, majd a nagyon aktív Kovácsréti lőtt centikkel mellé. Több gólt nem hozott az első félidő.

Fordulás után egy szöglet után Myke Ramos tette sarokkal kapura a labdát, Uram nagyot védett, szép jelenet volt. Kesztyűs lőtt 15 méterről, hárított a kapus, majd a 67. percben büntetőt kapott a Békéscsaba. Vólent 11-esébe Fejér ugyan beleért, de nem tudott hárítani, 2-1. Veszélyes volt csapatunk, és egy szöglet után előbb Jokic, majd Alaxai fejesénél mentettek a csabaiak. A 86. percben egyenlítettek is a vendégek, többször is tisztázhattak volna védőink, de Kóródi elé pattant a labda, aki a kapuba bombázott közelről, 2-2. Potyogtak a gólok, a 89. percben Nagy Dominikot buktatták, 11-es ez is. Beke Péter belőtte a büntetőt, 3-2. Több gól nem esett, a Szpari győzött a főpróbán. A jövő héten már jöhet a Győr elleni bajnoki! 

Nyíregyháza Spartacus – Békéscsaba 3-2 (2-0)

Nyíregyháza: Fejér – Rjaskó, Alaxai, Gengeliczki (Jokic 70.), Farkas B.(Navratil 65.), Kesztyűs (Kovács M. 65.), Nagy D., Nagy B., Kovácsréti (Pinte 70.), Myke(Babic 59.), Gresó (Beke 70.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián

gól: Rjaskó, Farkas, Beke illetve Vólent, Kóródi

Tímár Krisztián: - Jó kis főpróba kerekedett a mérkőzésből, van még egy hetünk, hogy élesítsük játékunkat, de összességében elégedett vagyok. Néhány dolgon még javítani kell a következő napokban.