Gyurcsány emberei itt vannak Nyíregyházán – sajtótájékoztatót tartott a Fidesz

A napokban jelent meg Gyurcsány nyíregyházi embereinek, azaz a Szövetség Városunkért jelöltjeinek a programja – hangzott el a FIDESZ csütörtöki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján. Halkóné dr. Rudolf Éva, a párt nyíregyházi elnöke részletezte, a 12 pontos ígéret csupa olyan pontból áll, amelynek megvalósításán vagy éppen dolgozik az önkormányzat, a Fidesz-KDNP városvezetés és frakció, vagy olyan, ami állami feladat, esetleg olyan, ami eleve az ő céljuk, tervük is.

Tóth Imre, a Fidesz nyíregyházi alelnöke feltette a kérdést: és ugyan miből valósítaná meg mindezt az ellenzék? Hitelből, mint 2010 előtt tették, eladósítsva a várost? Vagy azokból a hazánknak visszatartott európai forrásokból, amelyeket Babosi, Lengyel és Major pártja, a Momentum akadályoz Brüsszelben és még büszkék is rá? Vagy olyan hazai forrásokból, amik attól a kormánytól érkeznének, melyek ellen a szövetségük pártjai harcolnak? Mint elhangzott, a városvezető Fidesz-KDNP frakció stabil, ott nem voltak pártváltások, mint az ellenzéknél, ők egymást és a városlakókat támogatják. Ezért kérik, hogy az elmúlt évek eredményei és a választókhoz eljutatott, jövőre vonatkozó vállalások alapján tiszteljék meg őket bizalmukkal. Tóth Imre hozzátette, ezzel szemben az ellenzéki összefogást nyugodtan lehet Gyurcsány embereinek nevezni.

„Fotók és bejelentések bizonyítják, hogy Jeszenszki Andrást, mint az ellenzék polgármesterjelöltjét Gyurcsányné Dobrev Klára jelentette be a DK jelöltjeként, amit májusi, nyíregyházi látogatásakor is megerősített. De a jelöltjeik csapatából is többen szívesen fotózkodtak Dobrevvel. Az is figyelemre méltó, próbálják magukat álcivileknek beállítani – Jeszenszki még az MSZP-ből is kilépett, hogy függetlennek tűnjön. Mi van a szórólapjukon? Az egyesület neve mellett, kis méretben felsorolják azokat a pártokat is, akik támogatják őket, a szövetséget alkotják. Lássuk: ott a dollárbaloldal, tehát az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP, valamint a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Nép Pártján és a Függetlenek Egyesülete is szerepel, ami szintén álca, hiszen tagja, Póka Imre rendszeresen az ellenzéki frakcióban foglal helyet. És tényleg, hová lett a DK? Lemaradt a plakátról úgy, hogy Gyurcsányék jelentik be a szövetség polgármesterjelöltjét? Nem furcsa kicsit?”

- fogalmazott Tóth Imre, a Fidesz nyíregyházi alelnöke.