Ha hétfő? Akkor is VIDORgunk!

Egy bábelőadás, melyen garantált 45 perc fiatalodást ígérnek. Egy válás, ami 25 év után felforgatja egy család életét és a néző lelkivilágát. Egy együttes, aki szerint nem azt kell adni a közönségnek, amit szeretne, hanem amit szeretniük kellene. Egy nyíregyházi trió, akikiet látni, hallani kell! Egy lenyűgöző előadás, amiben a legjobb EDDA slágerek szólnak, és egy zenekar, akik a világzenét jazzel ötvözik. Egy fergeteges komédia, ami kötelező. És kiderül van az a hétfő, amit szeretnei lehet, főként a VIDOR Fesztiválon.   

 

A pelikánmadár (Majorka Bábszínház)

Akit érdekel az örök fiatalság titka, jól teszi, ha megnézi ezt az előadást. Emellett mivel a gyerekek is folyton öregszenek, nekik sem árt figyelniük. Van nekünk egy pelikánmadarunk. Aki ennek az énekét hallja, egyből megfiatalodik. Hanem ezt a madarat előbb meg kell találni az Óperenciás tenger túlsó partján, ahová közönséges közlekedési eszközzel el sem lehet jutni. Nem baj, segítünk! Ha van olyan legény még a mai világban, aki vállalja a veszélyt, nem riad vissza az isolygó-pisolygó gonosz boszorkánytól, a szúnyog-, a hal- és az egérkirálytól, akinek helyén az esze meg a szíve, akkor van remény. Akkor a király, kinek egyik szeme sír, a másik nevet, teljesen mosolygós lesz.

Az előadás valószínű mellékhatása gyerekek számára 45 perc öregedés, felnőtteknél akár több év fiatalodás!

Az előadás időpontja: 2024. augusztus 26. (hétfő) 16.00 VIDOR KERT, SUNSHINE FM KISSZÍNPAD

Warren Adler A RÓZSÁK HÁBORÚJA (fekete komédia) Art-Színtér

Ugye nem gondolkodtak még a váláson? De ha el is jutottak már a gondolatig, ugye hagytak egy csepp esélyt, hogy meggondolják magukat? Csak mert Jonathan és Barbara Rose nem hagyott. 25 évházasság után szétválnak útjaik. Egymásról le tudnak mondani, de a pazar közös otthonukról nem. Elszánt harcba kezdenek hát a házért, és a legképtelenebb, legdurvább eszköztől sem riadnak vissza, hogy legyőzzék egymást. Ha már eljátszottak egyszer is a válás gondolatával, vagy ha úgy érzik, házasságuk minden próbát kiáll, nézzék meg a történetüket!

Látvány: Galamb Adrienn Dramaturg: Góczán Judit Fordító: Sediánszky Nóra és Tucker András Rendezőasszisztens: Majláth Dóra Producer: Fekete Mária és Ernhaft Attila Rendező: Csiby Gergely

A VIDOR színházi versenyprogram előadásának időpontja: 2024. augusztus 26. (hétfő) 17 óra, Krúdy Kamaraszínpad

ADHOC

Az Ad Hoc Team együttes célja az igényes szórakoztatáson túl, ráirányítani a figyelmet az értékekre, vagyis azt vallja, gondolja és követi amit Goethe fogalmazott meg: „Nem azt kell adni a közönségnek amit szeretnének, hanem azt amit kéne, hogy szeressenek." És ehhez szorosan hozzátartozik az az alapelv, hogy: „Csak jót, és jól!" Az együttes műsoraiban néhány népdalfeldolgozáson kívül a tagok által megzenésített versek szerepelnek.

Az eddig bemutatott tematikus koncertjink témái:

Szerelem, szerelem, átkozott gyötrelem- A magyar irodalomból válogatott megzenésített szerelmes versek

Ködvirágok, boszorkányok - Czóbel Minka anarcsi költőnőre emlékezés a megzenésített verseivel

A megye költőire emlékező műsor – Czóbel Minka, Ratkó József, Mester Attila, Bory Zsolt, Bodnár István, Nagy István Attila, és a 100 éve született Váci Mihály megzenésített versei.

Tagjai: Balázsi Gyula, ének, gitárok, Bory Bea ének, ritmushangszerek, Dömötör Sándor, cajon, Incze György, basszus gitár, ének, Kiss Levente, furulyák, klarinét, tárogató, ének, Mester Tamás ének, gitárok.

A koncert időpontja: 2024. augusztus 26. hétfő 17.00 Kossuth tér, Városháza előtt

Artézis

A nyíregyházi Artézis Trió muzsikájában ötvözi a jazzt, a magyar és a keleti népzenék dallam- és harmóniavilágával, valamint a kortárs zene elemeivel. Néhány népdalfeldolgozás mellett saját kompozíciókat játszanak. Törekvésük szerint zenéjük világzene – a Kodály Zoltán-i értelemben. A nemrég megjelent Át az Időn című lemezük az együttes YouTube csatornáján hallgatható meg.

Tagok:Babosi László – billentyűk, Danku Tibor – basszusgitár, Marssó Péter – dob

A koncert időpontja: 2024. augusztus 26. hétfő 18.15 Kossuth tér, Városháza előtt

Ray Cooney – John Chapman NE MOST, DRÁGÁM! (bohózat) Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Ray Cooney 1967-ben írta meg a Ne most, drágám! című vígjátékot. Az elegáns londoni szőrmeszalonban Gilbert, a felfuvalkodott társtulajdonos, felesége távollétében a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janie-nek, az egzotikus szépségnek. Tervének többek között az is akadálya, hogy Janie férje feltehetőleg erősen gyanakodna, ha felesége egy tízezer fontos bundában állítana haza. A nőügyekben páratlanul találékony Gilbert beindítja a megoldás gépezetét, aminek következtében elképesztő események kezdik gyors ütemben követni egymást.

Szcenika: Kis Balázs

Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida

Szcenika: Kis Balázs

Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida

Súgó: Arató Andrea

Ügyelő: Stolz Dávid

Rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde

Rendező: Szerednyey Béla

A VIDOR színházi versenyprogram előadásának időpontja: 2024. augusztus 26. (hétfő) 19 óra Nagyszínpad

 

A Várudvari Nyári Színház és a Csiky Gergely Színház bemutatja; Gömöry Zsolt - Pataky Attila - Oravecz János: EDDA MUSICAL – A KÖR

Rockmusical ELMO: Nagy Szilárd ÍRISZ: Réthy Zsazsa SZEZÁR: Kovács Áron FRÉDI: Ragány Misa

ANGÓRA: Arany Timi SZALSZA: Sári Évi / Fedor Kyra FAUSZTUSZ: Kósa Zsolt TOHA: Pataky Gergő / Gerner Csaba JOLÁN: Mach Cseperke PARA: Boronyák Gergely MIU: Ladács Fanni KISFIÚ: Nagy-Réthy Noá ISTENI HANG: Kautzky Armand RENDEZŐGémes Antos

Az előadás az 50 éves EDDA Művek zenekar előtti tisztelgés szándékával jött létre.

A KÖR egy messziről indult fiatalember felnőtté válásának története, az idén 50 éves EDDA Művek zenekar legnagyobb slágereivel. Életünk körforgásának közepén állva mindannyiunknak eszébe jut, mi lett volna, ha máshogy döntünk, ha más emberek vesznek körbe, ha máshogy alakul a sorsunk. A rockmusical visszarepít minket abba a korba, amikor még nem tud az ember dönteni, hogy a szerelem az első, a pénz vagy a banda?! Lehet-e együtt minden? A nézőknek ebben az előadásban biztosan…

Az előadás időpontja: 2024. augusztus 26. (hétfő) 19.30, Kossuth tér, Nagyszínpad

HAKUMBA

A Hakumba szentesi gyökerű, két éve Budapesten működő együttes. Zenéjük világzenével ötvözött jazz, amelyet gitárok, billentyű, ének, ütős hangszerek, és egy négyfős fúvósszekció szólaltat meg. 2022-ben jelent meg első nagylemezük (Véletlen volt, nem direkt), melyet 2023-ban 2 single, és egy EP követett.

A koncert időpontja: 2024. augusztus 26. (hétfő) 22.00 VIDOR KERT, SUNSHINE FM KISSZÍNPAD