Ha süti, akkor Gyöngyössy – Márkanév lett a Család utcai cukrászda
Kivel ne történt volna már meg, hogy vett egy tálca süteményt, de a jóízűdesszertezés helyett csalódás jutott a családnak? A Család utcai üzlet névadója ekkor ezt mondta fiainak: „Majd nyitok én egy cukrászdát, és olyan sütiket készítek, amiket ti is szerettek!” Azóta nemcsak gyermekei, hanem az egész város megkedvelte Ilona finomságait, amik nélkül szinte elképzelhetetlen egy szép esemény – vagy egy derűre szoruló hétköznap.
2008. június 13-án, pénteken nyitotta meg kapuit a Gyöngyössy Cukrászda, azonban a babonásnak tartott nap piros betűkkel íródott az édességboltok nyíregyházi könyvébe. Igaz, a legendás mondat elhangzása, a valós szándék és a gondolat megvalósítása között két év telt el, de megérte várni. Ilonának egyre többször jutott eszébe édes ígérete, de a tökéletes helyszín kiválasztásához is türelem kellett.
Szinte korlátlan parkolás
Jól sejtették ugyanis, hogy a vásárlói komforthoz a motorizált világban nagyban hozzátesz a kényelmes parkolás. Egy esztendeig böjtölték a bérlemény felszabadulását, hogy most minden vevő dőzsölhessen, és ne okozzon gondot, hogy: „beugrok a Gyöngyössybe egy kis sütiért”. Még az áruszállító kamionok is elférnek, mikor valakik közben tortásdobozokkal, tálcákkal és elégedetten távoznak.
Csapatmunka, szakemberekkel
Számukra az is előnyt jelentett, hogy az épület nagysága miatt a gyártóüzem a cuki mögött van. A kettõ közötti kapcsolat plusz sajátossága, hogy az egész ingatlant átjárja az éppen sülõ piskóta, vagy mézes illata... Természetesen az előállításnál nagyon fontos volt a gyártás minden szakasza, valamint az eladás követhetõsége, amit a munkaközösség is lelkiismeretesen betart. S hogy miért írunk többes számban? Mert noha az üzlet az alapító, Ilona családnevét viseli, nem sokkal a nyitás után egyik fia, Marton Béla is csatlakozott a vezetéshez és egy nagyszerû, hatékony szakembercsapattal dolgoznak, akik közül sokan hosszú évek óta velük vannak.
Hagyományos ízek és újdonságok
De nemcsak a dolgozók hűségesek, hanem a vásárlók is, amit azzal is kiérdemelnek, hogy egyensúlyban vannak náluk a hagyományos és modern, leginkább saját fejlesztésűsütemények. A csapat nagy erőssége, hogy szívesen beszállnak egy-egy újdonság kikísérletezésébe, így születtek a mousse-ok, a sárgarépatorta, a pisztáciás szelet vagy éppen a kosárkák – a sort folytathatnánk. Azt tapasztalják, hogy megmaradt a tradicionális ízek szeretete, de egyre többen vágynak új és különleges, másutt nem kapható újdonságokra.
Mentes sütik, több változatban
Az pedig ma már természetes, hogy a speciális étkezési igényeket is igyekeznek kielégíteni, ám náluk már nyitás után nem sokkal kapható volt cukormentes sütemény – amihez az elsők között használt xilitet a cukrászda. Később, sok-sok kísérletezés után a következő mentes süteményeket vezették be a kínálatba:
- cukor- és tejmentes sütemények (a piskótája teljes kiőrlésű liszttel, eritrittel, a krémje pedig tejmentesen, eritrit/stevia kombinációjával készül),
- gluténmentes liszttel, tejmentesen készült sütemények,
- tej-tojásmentes sütemények.
Akár 1 nap alatt, digitálisan is rendelve
Természetesen rendelésre egyéb kombinációban is készülnek sütemények, torták – ráadásul gyorsan. Hét közben általában meg tudnak felelni a szűk, 24 órás határidőnek, de hétvégére azt javasolják, érdemes 3-4 nappal előtte gondolkodni, mert a rugalmasság nagy, de a kapacitás véges. Ebben is modernek: rendelni lehet személyesen a cukrászdában (Család utca 156/A), e-mailben, vagy a webáruházon keresztül is. A gyongyossycukraszda.hu oldalon természetesen a teljes, aktuális kínálat is rajta van, ízléses, sokat ígérő fotókkal!
Krémesek a csúcson
S hogy mi a TOP 5 jelenleg a vásárlók „szavazata” alapján? Meggyes diplomata krémes, tigris krémes, sárgarépaszelet, sajttortaszelet és a tejszínhabos sütemények – ez állandó sláger a cukrászdában. Náluk pedig a TOP 1 maga a vevő, akik nemcsak a rendszeres „tesztelésben” partnerek, hanem szívesen minősítik a süteményeket. A tulajdonosok azt mondják: ezért is nagyon szerencsések, és kifejezetten számítanak is rájuk a minőség folyamatos tartása miatt, sőt, az újdonságokkal kapcsolatban kérik is a visszajelzést, mert csak akkor vezetnek be bármit a kínálatba, ha ízlik. Belegondolva az alapítói szándékba, mi is szerencsések vagyunk, hogy annak idején Ilona kiábrándító árut kapott, és hogy nem adta fel az álmát. Mi azt kaptuk ajándékba, hogy bármilyen alkalomra jó választás a Gyöngyössy Cukrászda, melynek teljes csapata meghitt és emelkedett karácsonyi időszakot kíván a nyíregyháziaknak – és édeset! (x)