Halálra verte élettársát a 23 éves dombrádi férfi  – Letartóztatta a bíróság
Halálra verte élettársát a 23 éves dombrádi férfi – Letartóztatta a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. június 9-én a halált okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. július 9-ig elrendelte L.Cs. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint 2020. június 5-én késő délután a gyanúsított veszekedett élettársával – annak új kapcsolata miatt – a dombrádi lakásukon. Ennek során a sértettet ököllel és tenyérrel többször arcon ütötte. Ettől a fiatal nő úgy esett el, hogy a fejét beverte az ágy sarkába. A férfi ezt követően a vérző fejű sértett több bordáját is eltörte.

A férfi a súlyos állapotban lévő sértettet a házban magára hagyta, s egy ismerősét értesítve elmenekült. A helyszínre érkező hölgy értesítette a mentőket, azonban az orvosi segítség sem tudta megmenteni a sértett életét, aki a helyszínen meghalt. A gyanúsítottat elfogatóparancs alapján két nappal később Dombrádon fogták el a rendőrök.

 

A férfi büntetett előéletű, 2020. februárjában lopás bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Ennek próbaideje alatt követte el tettét.

Mindezek alapján a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén újra megszökne a hatóságok elől, megnehezítené a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

 

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

 

dr. Resán Dalma

sajtószóvivő