Hamarosan elkészül a Kertváros gyöngyszeme – Gőzerővel folyik a kivitelezés
Fotó: Trifonov Éva

Gőzerővel folyik a kivitelezés a volt Vay Ádám laktanya területén. Európai uniós pályázatból, mintegy 1,7 milliárd forintból rehabilitálják a 163 ezer négyzetmétert érintő területet. A volt parancsnoki épületet felújítják, parkolókat, utakat hoznak létre, fásítás és parkosítás történik meg. Ezen kívül játszóteret, KRESZ-parkot, napozókat és bográcsozó helyeket alakítanak ki.

Nyíregyháza MJV Önkormányzata 1,7 milliárd forint, közel száz százalékos, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Barnamezős területek rehabilitációjára. Ennek köszönhetően 163 ezer négyzetméteren újul meg a volt Vay Ádám laktanya területe.

A területen voltak katonai létesítmények, amik elbontásra kerültek 5 épület kivételével. A volt parancsnoki épület teljes felújításon esett át. Kiépítésre kerül a teljes közmű ellátottság. Ivóvíz, szennyvíz, elektromos létesítmények, közvilágítás és csapadékvíz hálózat. Kialakításra kerül egy játszótér, KRESZ-parkkal, pihenőkkel, sétányokkal.

– mondta el Dicső Péter projektvezető.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A kivitelezési munkálatok 2019. januárban kezdődtek, 16 db épületet bontottak el. Majd elkezdődött a Technológiai Transzferközpont felújítása és a záportározó kialakítása.

Egy 4700 köbméteres záportározó, ami a csapadékvíz elvezetést tudja garantálni a területről, valamint egy 800 négyzetméteres játszótér, ami hatalma fa elemekből álló játszótéri elemekkel lett feldíszítve. Ez kap egy öntött gumi burkolatot a gyerekek biztonságát szolgálva. Mellette a KRESZ-park található. A kicsik megtanulhatják, hogy kell biztonságosan biciklizni.

– mondta el Erdős Tamás, a KE-VÍZ 21 Zrt. projektvezetője.

A munkálatok előreláthatólag szeptember közepére fejeződnek be.

Kapcsolódó galéria

Közlekedési park épül a Kertvárosban