Hamarosan új videóklippel rukkol elő a Periscope zenekar!
Hamarosan új videóklippel rukkol elő a Periscope zenekar!

Ahogy a legtöbb ’garázszenekar’, úgy a Periscope is feldolgozásokkal kezdte még 2015-ben, ám hamar elkezdődött az alkotás. A srácok (Takács Máté – ének, Májer Attila – basszusgitár, Tamás Balázs – dob) belevetették magukat a munkába, így a saját szerzemények egymás után érkeztek. A műfaj, a stílus fiatalos és változatos: punk, rock és grunge egyvelege.

2016-ban álltak először színpadon – akkor a Deathcrew fesztiválon mutatkoztak be, ahol az Öröm a zene tehetségkutatót is tartották: másodikok lettek! Még azévben rögzítették az első EP-jüket a srácok.

Kissé nyers, old school anyag született a pár hónapos munkából. A kész korong a ’Lentről’ címet kapta, a bemutatkozó nóta, a ’Nem álmodom’ október közepén kikerült a netre, később pedig elindítottuk YouTube csatornánkat, ahol az egész hangzóanyag megjelent. Aztán igyekeztünk minél több helyen játszani, bemutatkozni. 2017-ben több budapesti klubba és többek között az Arénába is eljutottunk! De közben a dalszerzésről sem feledkeztünk meg, sőt úgy döntöttünk, ’szorítunk még helyet a próbateremben egy második gitárosnak’. Zenekarunk tagja lett régi jó barátunk, Magyar Tomi is!

A közelmúltban sem unatkozott a banda. Több új dalt is bemutattak, az YZ című alkotáshoz szöveges videót készíttettek, majd a Nem szól bennem-hez elkészült a formáció első videoklipje is! 2019-ben elindultak a Fülesbagoly blog tehetségkutatóján, ahol több mint 150 zenekar körül bejutottak a TOP10-be! A martonvásári döntőről végül egy különdíjjal és a közönségdíjjal tértek haza, de bekerültek az Öröm a zene 2018/19-es évadának döntőjébe is. A nyíregyházi fordulót meg is nyerték! Megkoronázva a tavalyi évet 4 új számot vettek fel a srácok és újabb klipeket forgattak. Hamarosan premier(ek), érdemes figyelni, hiszen két videóval is előrukkolnak!

 

Szerző: Rutkai