Hatékony fejlesztések

A megyei önkormányzat készül a 2014 és 2020 közötti uniós pályázati ciklus feladatainak megalapozására. Ezt a munkát is egy 100 millió forintos nyertes pályázat segíti, amelynek nyitókonferenciáját tartották. A projekt célja egy stratégia, és egy civil helyzetértékelési tanulmány kidolgozása, valamint egy intézményi stratégia kidolgozása a fejlesztések összehangolása érdekében. A konferencián dr. Köpeczi-Bócz Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára tartotta a nyitóelőadást. Mint elmondta, a humánerőforrás fejlesztésére 950 milliárd forint áll majd rendelkezésre. A cél, hogy a fejlesztéseket a fontosságuk határozzák meg, nemcsak ágazati, hanem területi megoszlásban is.

 

ELŐTÉRBEN A VALÓS IGÉNYEK

 

A Területi Operatív Program gazdája a megyei önkormányzat, és az új ciklusra való felkészülésnél fontos szempont, hogy a jövőben komplex programokat valósítsanak meg. Azt szeretnék, hogy a fejlesztések az emberek valós igényeit helyezzék előtérbe.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, megvizsgálják a különböző projektek összehangolásának lehetőségét, hiszen a cél, hogy minden településen a szükséges fejlesztések valósuljanak meg. A megyei önkormányzat közvetlenül végzi majd a projekt menedzselését, a rendezvények szervezését és az intézményi stratégia elkészítését.

Szoboszlai Tibor