Hazai pályán: a Tortuga ad koncertet Nyíregyházán augusztus 20-án!

Szent István ünnepén nagyszabású koncertre készül a Tortuga. A csapat hetek óta próbál, ám az izgalom miatt még nem érzik a hazai pálya előnyét. Egy biztos a szabolcsi megyeszékhelyen alig akad olyan fiatal, aki nem halott volna róluk. Aki pedig nem hallotta volna dallomos, fülbemászó rockzenéjüket, augusztus 20-án a tűzijáték előtt meghallgathatja őket a Kossuth téren. Ízelítőül pedig jöjjön egy riport a csapattagokkal, amit Z. Pintye Zsolt és Nádasi Zoltán készített.

Tortugát 2018-ban alapította négy nyíregyházi srác. Bemutatkozó lemezük a Tapsolj és Tátogj! 2019-ben jelent meg, amivel megmutatták, hogy mi is az a Tornacipős Rock ’N’ Roll! A zenekart energikus előadások, kendőzetlen dalszövegek, féktelen bohémság jellemezi. A csapat jelszava: Ne bonyolítsd túl, játszd azt, ami kijön belőled, minden korlát nélkül.

A Tortuga 2020-ban megkapta a Dal 2020. szakmai zsűrijétől a Petőfi zenei díj Év felfedezettje díjat. Egyszerű, énekelhető rockzenéjükkel állandó résztvevői az ország legnagyobb fesztiváljainak, rendezvényeinek. Nagy Feró Petőfi Rádiós műsorában a kedvenc fiatal rock zenekarának nevezte a bandát,  a 'Csak Te vagy' című daluk, pedig a slágerlisták élén, a magyar TOP 3-ban is szerepelt. Jelenleg lemezbemutató turnéjukat tolják, ugyanis 2022. májusában megjelent az 'Ez a Mozi' c. nagylemezük.

2020-ban a Mámor tér 3. című számukkal eljutottak A Dal zenei tehetségkutatóban a döntőig.

2021-ben Törnek az ablakok című számukkal részt vettek A Dal zenei tehetségkutató műsorban. Az első válogatón (2021. január 30.) 31 pontot szereztek, és továbbjutottak az elődöntőbe.