Házasság hete – Wedding mail bejelentési csatornát indítottak Nyíregyházán
Fotó: Archív / Szarka Lajos

A házassági szándék bejelentésére kizárólag előre foglalt időpontban van lehetőség a nyíregyházi Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Csoportjánál. Most, a Valentin naphoz kapcsolódó Házasság hete alkalmából a hazassag@nyiregyhaza.hu e-mail cím mellett egy wedding mail plusz bejelentkezési csatornát nyitott a hivatal. Februárban ezen a címen kapnak külön lehetőséget azok, akik a túlzsúfolt szezon miatt különben nem jutnának el a hivatalba.

Az ember életének egyik legjelentősebb döntése és eseménye a párválasztás, az esküvő. Nem mindegy, kivel tervezi a jövőt, kivel akarja leélni az életét, családot alapítani, gyerekeket nevelni. Most, a Valentin-naphoz, és az országos programsorozathoz kapcsolódva igyekszik a házasulóknak segíteni a nyíregyházi önkormányzat.

„Ilyenkor Valentin-nap táján kezdődik ez a hét, amely tulajdonképpen arra hívja fel a figyelmet, hogy házasságban élni jó, még akkor is, ha néha nem is olyan könnyű. Természetesen összességében az emberi kapcsolatoknak alapvető közössége a család, és az teszi széppé az életet, hogy családban, házasságban élhetünk. Nyíregyháza 2021 óta oly módon csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez itt, a Polgármesteri Hivatalban, hogy egy külön csatornát biztosítunk a jegyespároknak arra, hogy a hazassag@nyiregyhaza.hu e-mail-címen jelezhetik azt a szándékot, hogy ők az elkövetkező egy esztendőben házasságot szeretnének kötni” – tájékoztatott dr. Kása Brigitta aljegyző, hatósági főosztályvezető.

A wedding mail plusz bejelentkezési csatorna a zsúfolt esküvői szezon ellenére is lehetőséget ad a házasulóknak arra, hogy időpontot foglaljanak az ügyintézésre, amikor személyesen és együtt kell igazolni személyazonosságukat, állampolgárságukat, családi állapotukat, tehát a törvényes feltételeket. Mindezt maximum egy évvel, de minimum 30 nappal az esküvő előtt lehet megtenni. Az aljegyző arról is szólt, hogy kollégái körében is népszerű a Valentin-nap, sokan virággal, édességgel, vacsorával ünnepelnek esküvő előtt és utána is.

„Ilyenkor mindenki keresi a lehetőséget, aki nyárra tervez esküvőt, hogy minél hamarabb bejusson hozzánk, hogy felvehessük a házassági szándék bejelentésére vonatkozó jegyzőkönyvet. Ez az e-mail-cím erre biztosít lehetőséget. Ennek a következménye az, hogy az anyakönyvvezetők felveszik nagyon gyorsan a kapcsolatot az itt bejelentkező párokkal. Időpontot egyeztetnek arról, hogy személyesen mikor találkozhatnak majd velük, és azokat a hivatali ügyintézési folyamatokat mikor kezdhetik meg, amelyek ahhoz szükségesek, hogy eljussanak az anyakönyvvezetőhöz a gyönyörű szép napra, a házasságkötés napjára”  – mondta dr. Kása Brigitta.

Keressék tehát a hazassag@nyiregyhaza.hu címet, melynek wedding mail plusz bejelentkezési csatornája februárban azoknak nyújt előnyt, akik Nyíregyházán szeretnék kimondani a boldogító igent. És persze nemcsak a friss házasulók, de korábban kötött frigyet is sokan szeretnék megerősíteni 10-20-30, akár 50 évvel a nagy esemény után. A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalják a feltétel nélküli szeretetet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül – fogalmaznak a Házasság hete egyházi szervezői. A programsorozat több mint két évtizede Angliából indult, s mára négy kontinensen emlékeznek erre a februári ünnepre, és hirdetik a házasság örökkévaló értékeit.