Hétfőn indul a Mozdulj Nyíregyháza - immár új helyszíneken

Hétfőtől elindul a Mozdulj Nyíregyháza új szezonja. Több új foglalkozás is várja a város lakóit, és a Városi Stadionban megépült Szabadidősport Központban is számos programot tartanak majd. Ismét ingyenes órát tart Katus Attila és Rubint Réka a nyíregyháziaknak. 

Új Szabadidősport Központ, megszépült strandröplabda és streetball pálya valamint kondipark, 630 méteres rekortán futókör. Hétfőtől birtokba vehetik a nyíregyháziak a Városi Stadion szabadidős létesítményeit. A műfüves kispályákat már használják a labdarúgók, a jövő héten pedig elkezdődik a Mozdulj Nyíregyháza új szezonja, sok újdonsággal.   

-Az új mozgásrendünk a tavalyi 40 helyett már 59 foglalkozást tartalmaz, és minden nap találhatnak maguknak valamilyen órát azok, akik sportolni szeretnének. Igyekeztünk minden korosztálynak kedvezni az összeállításkor - mondta Hornyák Enikő sportreferens. 

Újdonság lesz a Medical Fitness, melynek keretében szakoktatók tartanak órát, akik jól ismerik a különböző betegségek rehabilitációs kezelésit, illetve a prevenciós módszereket. Amennyiben a háziorvosok szükségesnek tartják ezeket az órákat, Nyíregyháza ingyen biztosítja azt a résztvevőknek. De lesz hagyományos gerinctorna, stresszoldó jóga, és számos családi program is. Nordic Walking, kölyöktenisz, mediball és gymstick órák is vannak. Több foglalkozás online regisztrációhoz kötött a termek befogadóképessége miatt. Az új helyszínek mellett a régiek is megmaradnak. A stadionban arra is gondoltak, hogy a család minden tagja együtt lehessen. 

- Itt a stadion szabadidősport részén míg apa a kispályás bajnokságban focizik, anya futhat a rekortánon, vagy kondizhat, a gyerekeknek pedig egy foglalkoztató sarkot alakítottunk ki. Bízunk abban, hogy népszerű lesz a családok körében a stadion – tette hozzá Hornyák Enikő. 

A Mozdulj Nyíregyháza nagy rendezvényei sem maradnak el. Szeptember utolsó hétvégén jön a Bringaváros, októberben Katus Attila tart ingyenes órát, novemberben pedig a Fitt szülinapon Rubint Réka mozgatja meg a városlakókat.