Hétköznapi fordulót játszottak a vízilabdások

Csütörtökön játszották az Észak-keleti Bajnokság Gyerek II. (U13) második fordulóját Kazincbarcikán. Ebben a bajnokságban vegyesen játszanak fiúk és leányok, de a csapat magját a leányok adják. Ebben a fordulón a bajnokság első két csapata feszült egymásnak, két fellegvár a Pannergy Miskolc és az Aqua Sportegyesület Nyíregyháza. Igazi rangadó volt, nagy taktikai harc, emellett magas színvonalú vízilabda. A nyíregyházi leányokat öt - országos bajnokságban is vitézkedő - fiú egészítette ki. A mérkőzés elején az Aqua dominált a jó védőmunkának és kapus teljesítménynek köszönhetően, majd, a miskolci csapat erre jól reagált, és átvette az irányítás, de nagy különbségre nem tudott szert tenni. A vége hatalmas harcot hozott és több jó labdaszerzést, illetve egy mindent elődöntő szemfüles gólt, amivel az Aqua Se megnyerte a rangadót.
Második meccsen a házigazda Kazincbarcika ellen játszott a csapat és könnyed győzelmet aratott, ahol tudott új taktikai elemeket is gyakoroltatni Urbin Tibor edző. 


- Csak gratulálni tudok a játékosoknak a mutatott játékukhoz, nagy lépést tettünk a bajnoki címért folytatott kűzdelemben. Nem szoktam kiemelni játékosokat, de ezen a mérkőzésen Tomori Gréta, Simon Dominik kiváló játéka nagyban hozzájárult a sikerhez.

Eredmények :
Aqua Sportegyesület - Pannergy Miskolc  9-8
Gól : Simon D. 4, Tomori G. 3, Kusnyér Á. 1, Himics 1

Kazincbarcika DVK - Aqua Sportegyesület 6-15
Gól : Simon D. 4, Tomori G. Himics, Potor V. 2-2, Simon L., Radóczi S. , Maticsák, Rácz, Kusnyér Á.