Hétvégétől kapható a magyar szabadföldi szamóca!

A NAK közleménye szerint a magyarországi ültetvények megfelelő állapotban vannak, továbbá a jövőbeni jégkárok mértékét – az agrárkamara által kiépített és május elején üzembe helyezett – országos talajgenerátoros jégkármérséklő rendszer már csökkenti.

Kiemelték:

A friss magyar szamóca könnyen megkülönböztethető az importált árutól, állaga nem olyan kemény és a csészelevelei frissebbek, de a különbség az ízben is megjelenik.

Magyarországon mintegy 800 hektáros területen – a termelési adatok szerint – évente az időjárási viszonyok miatt változóan 8-10 ezer tonna szabadföldi szamóca terem.

A főbb termőterületek Pest, Bács-Kiskun, Heves, Somogy valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron megye egyes részein találhatóak.

Az országban lévő termőfelület hozzávetőlegesen fele fóliasátras hajtatás.


Forrás: hirado.hu