Hetvenkedő veteránok

 A nyíregyházi csapat az esélytelenek nyugalmával készülhetett, hiszen mindössze 8-an voltunk (Kulcsár Tibor, Nagy Gábor, Kemecsei György, Buús György, Kosztin Sándor, Hernádi János, Szalka Géza, Rátonyi József). Viszont valóságos csodaként, Buús Gyurival az élen (aki a legjobb kapus lett), nagy gyõzelmet arattunk. A legjobb játékos Kemecsei Gyuri lett, míg a gólkirály ezen írás szerzõje lett.
Ez a történelmi siker alapozta meg azt a gondolatot, hogy arra a csapatra építkezve létrehoztuk a város elsõ veterán focicsapatát, a Nyíregyházi Hetvenkedõk Senior FC-t. Sajnos egy év múlva váratlanul elhunyt legendás kapusunk, Buús Gyuri. Emlékére Kulimár Jánossal közösen már 2009 õszén megrendeztük a FILO-csarnokban az I. Buús György emléktornát, melyet minden évben megtartottunk.
A következõ évben azután már megalakult az Országos Veterán Labdarúgó Egyesület. Ez a szervezet az UEFA Grassroots programjába illeszkedve az MLSZ szakmai támogatásával országos lefedettséget biztosít a veterán futballnak, Európában egyedüliként! Természetes, hogy mi is bekapcsolódtunk a küzdelmekbe. A csapatunkat is megerõsítettük több kiváló játékossal, melynek köszönhetõen a II. Országos Veterán Fesztivál döntõjét Gödöllõn 2010. november 19-én megnyertük, az esélyesebb ZTE ellen. A mozgalom azóta kiszélesedett, az OVLSE elnöke a nyíregyházi Balogh Lajos lett, a régiómenedzser pedig Petrika Ibolya, nyíregyházi olimpikon.

Dabasi Veterán Fesztivál, 2016. Álló sor: Moldván, Kondor, Rátonyi, Vida, Barkaszi, Kulcsár, Balogh Lajos elnök úr, lent: Nyisztor, Madalina, Drótos, Verba, Viszokai, Máté

Csapatunk jelenleg a Szabolcs-Borsod csoport régió gyõztese, de 2010 óta meghatározó a szerepünk, hiszen más helyszíneken is sikeresen képviseltük városunkat. Sikereinkre felfigyelt a város társadalmi és sportvezetése, és már 2014 óta a Sportcentrum Kft.-n keresztül kaptunk támogatást. A megváltozott sportfinanszírozási szabályokkal összhangban a nyíregyházi FILO Sportegyesület tagjai lettünk ez évben, õk önzetlenül befogadtak bennünket. Dr. Kovács Ferenc polgármester úrral személyesen egyeztettük a lehetõségeket, az elvárásokat és a kialakult erkölcsi-anyagi támogatás birtokában nyugodtan építhetjük a jövõt is, hûen mottónkhoz: „Egy életen át kell játszani”.

(Felső kép: Nyíradony, 2008. Álló sor: Kulcsár Tibor, Nagy Gábor, Kemecsei György, Buús György, lent: Kosztin Sándor, Hernádi János, Szalka Géza, Rátonyi József)