Hideg fejjel a forróságban a vízpartokon

A strandolás, fürdőzés komoly veszélyeket rejthet, ezért érdemes körültekintően élvezni a nyári szabadságot. Aki nem tud úszni, inkább kerülje a fürdőzést, vagy csak sekély vízben mártózzon meg. Felhevült testtel, ittas állapotban soha ne fürdőzzünk, közvetlenül étkezés után sem javasolt egyből a hűsítő vízbe csobbanni. Szív- és érrendszeri, légző-, továbbá mozgásszervi betegségben szenvedők egyedül soha ne menjenek a vízbe.
Gyermekeinket még a vízparton se hagyjuk felügyelet nélkül. Gumimatrac, csónak és egyéb felfújható vízi eszközök használatakor az úszni nem tudó gyermekek esetében mindenképpen célszerű a mentőmellény használata.

 

Tiltott fürdőzés – bírság

 

– Szabadvizeink komoly veszélyt jelentenek még a legjobb úszók számára is. Az ismeretlen mederviszonyok, áramlatok könnyen vezethetnek végzetes tragédiához is, éppen ezért csak a kijelölt helyeken fürdőzzünk – hangsúlyozta Fülöp Gergely, az MRFK szóvivője. A tiltott helyen fürdőzés a pénztárcánkat is kellemetlenül érintheti, akár 50 ezer forintunkba is kerülhet. A fürdés tilalmát egyébként mindenhol táblák jelzik.

 

Figyeljünk értékeinkre!

 

A lopásokat megelőzendő, már a nyaralás, strandolás előtt gondoljuk át, milyen értékeket viszünk magunkkal. Parkoló autóban ne hagyjunk táskát, laptopot, pénztárcát. Ékszereket, nagyobb értékű készpénzt ne tartsunk magunknál, valamint drágább műszaki cikkeket sem, ezeket helyezzük az értékmegőrzőbe.
A nyíregyházi nyaralóhelyeken, kiemelt turisztikai övezetekben a bűnmegelőzést elősegítendő TouristPolice is gondoskodik a nyaralók biztonságáról.

Piszár Tünde