Hidegfront enyhít a napok óta tartó kánikulán
Fotó: Illusztráció

A napsütést gomolyfelhők zavarják, de a Dunántúl fölé vastagabb felhősávok érkeznek – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Elsősorban északkeleten, keleten záporok, zivatarok alakulnak ki elszórt jelleggel, míg a felhősebb nyugati részeken záporesőre kell számítani.

A nyugati, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, az északi megyékben olykor erős. A zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul, keleten a magasabb, nyugaton az alacsonyabb értékekkel.

Estefelé gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, majd nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, ugyanakkor a Dunától keletre felhősebb maradhat az ég. Kezdetben a Dunántúlon még előfordulhat záporeső, majd az éjszaka második felében már csak a Dunától keletre kell záporokra, zivatarokra számítani. Az északnyugati szél élénk marad. Késő este 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű.

 

Forrás: hirado.hu