Hírösszefoglaló: Áldozatsegítő Központ, felújított felüljáró, kihelyezett oltás, maszkhasználat a buszokon, Foglalkoztatási Centrum, lapcsánkaosztás és adventi vásár

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hetek legfontosabb hírei egy helyen! 

Áldozatsegítő Központ Nyíregyházán – Az Ungvár sétányon működik ezentúl az intézmény

Nyíregyházán nyílt meg az ország tizedik áldozatsegítő központja az Ungvár sétányon. A kormány célja, hogy rövid időn belül minden megyében működjön egy hasonló. Ezek célja, hogy lelki, erkölcsi, jogi és anyagi segítséget nyújtson a bűncselekmények áldozatainak.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/aldozatsegito-kozpont-nyiregyhazan-az-ungvar-setanyon-mukodik-ezentul-az-intezmeny-2021-12-03

Újra teljes szélességében járható a felüljáró – jelentette be közösségi oldalán dr. Kovács Ferenc polgármester

A városvezető a posztjában azt írta, a kivitelező tájékoztatása szerint múlt héten elkészítették a végleges aszfaltburkolatot a Tiszavasvári úti felüljárón, a burkolati jelek felfestésével együtt.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ujra-teljes-szelessegeben-jarhato-a-feluljaro-jelentette-be-kozossegi-oldalan-dr.-kovacs-ferenc-polgarmester-2021-12-01

Szociális tűzifa – December elsején indul a program Nyíregyházán

December elsején újra elindul a szociális tűzifaprogram Nyíregyházán. A családok 5 mázsa tüzelőanyagot igényelhetnek a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül. A fa biztosított a programban, sőt, még egy biztonsági tartalékot is félretett az önkormányzat.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/szocialis-tuzifa-december-elsejen-indul-a-program-nyiregyhazan-2021-11-29

Kihelyezett oltás – 62 dolgozó kapott vakcinát a Polgármesteri Hivatalban

62 főt oltottak be csütörtökön a Polgármesteri Hivatalban. Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság dolgozói a helyszínen adták be a vakcinákat, csakúgy mint múlt héten az állatparkban. A kihelyezett oltás több munkatársat vonz, mivel így elkerülik a kórházi várakozást és a munkából sem esnek ki.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kihelyezett-oltas-62-dolgozo-kapott-vakcinat-a-polgarmesteri-hivatalban-2021-12-02

Átlag fölötti átoltottság az önkormányzati intézményekben Nyíregyházán

Az országos átlag fölötti, mintegy 83 százalékos az átoltottság a nyíregyházi önkormányzat intézményeiben. A helyi operatív munkacsoport folyamatosan ülésezik, monitorozzák az adatokat és ez alapján vezetnek be új intézkedéseket, amikor szükséges. A szakemberek gyorsan reagálnak, sokszor 1-2 óra alatt hoznak újabb döntéseket.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/atlag-folotti-atoltottsag-az-onkormanyzati-intezmenyekben-nyiregyhazan-2021-11-30

Elstartolt az elővásárlás: már lehet 2022-es éves autópálya-matricákat venni

Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése. A vignettákat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját online értékesítési felületén, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél lehet megvásárolni.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/elstartolt-az-elovasarlas-mar-lehet-2022-es-eves-autopalya-matricakat-venni-2021-12-03-55968

Biztonságos utazás: maszkhasználat a buszokon

A Volánbusz a koronavírus-járvány negyedik hullámában is fokozottan takarítja és fertőtleníti autóbuszait, állomásait és mindent megtesz azért, hogy utasai a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a járatokon. A közlekedési vállalat arra kéri a nyíregyházi utasokat, hogy az utazási feltételek és a járványügyi előírások – különösen a maszkviselési kötelezettség – maradéktalan betartásával járuljanak hozzá a hatékony védekezéshez, a biztonságos utazáshoz és a szolgáltatás fenntartásához.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/biztonsagos-utazas-maszkhasznalat-a-buszokon-2021-12-03

Volán szolgáltatás: jegy- és bérletautomata

Szeptember 1-től üzemelnek a Volán jegy- és bérletautomatái. A négy készülék az állomás és a piac előtt, a Vay Ádám körúton, illetve a börtön közelében lévő buszmegálló szomszédságába került. Helyi és helyközi járatokra is vásárolhatnak jegyet, de még bérletet is.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/volan-szolgaltatas-jegy-es-berletautomata-2021-12-01

Szociális ellátás krízishelyzetben – Életbe lép a vörös kód -10 Celsius-fok alatt

Felkészült Nyíregyháza a téli krízishelyzetre, az esetleges vörös kód életbe lépésére. Ez egy speciális figyelmeztetés, amelynek célja, hogy kritikus időjárási helyzetben felhívja a szociális ellátórendszer figyelmét arra, hogy a segítő tevékenység egyik legfőbb feladata az élet védelme. Így ha mínusz tíz Celsius-fok alá süllyedne a hőmérséklet, akkor a bentlakásos intézményeknek meg kell nyitniuk a szabad kapacitásait a hajléktalanok érdekében. Ezt a munkát viszont a koronavírus-járvány tovább bonyolítja.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/szocialis-ellatas-krizishelyzetben-eletbe-lep-a-voros-kod-10-celsius-fok-alatt-2021-11-30

Sikeres foglalkoztatási paktum – Mintegy 1500 főt támogattak a program keretében

Már közel 1500 főt sikerült támogatni a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum keretében. A jelenlegi polgármesteri ciklus fontos célkitűzése a fiatalok helyben tartása, illetve vonzása a városba, ehhez elengedhetetlen a minőségi munkalehetőség biztosítása. A paktum továbbra is működik, a pluszforrásnak köszönhetően még több új munkavállalónak szeretnének segíteni Nyíregyházán.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/sikeres-foglalkoztatasi-paktum-mintegy-1500-fot-tamogattak-a-program-kereteben-2021-11-29

Foglalkoztatási Centrum – Az irgalmasság szolgálatában

Megáldották, felavatták és megnyitották az Evangélikus Egyház Foglalkoztatási Centrumát, az ún. Noé bárkáját. Az Oltalom Szeretetszolgálat a Belügyminisztérium és a nyíregyházi önkormányzat támogatásával alakított ki asztalosüzemet és varrodát, mely elsősorban hajléktalan embereket juttat tudáshoz és munkához.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/foglalkoztatasi-centrum-az-irgalmassag-szolgalataban-2021-11-30

Vasárnap délután meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere, Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere, dr. Vinnai Győző, országgyűlési képviselő és Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/vasarnap-delutan-meggyujtottak-a-masodik-gyertyat-a-varos-adventi-koszorujan-2021-12-0

Több mint 800 adag lapcsánkát osztottak ki az adventi forgatagban sétálóknak

Idén újra folytatódhat az a hagyomány, amelyet évekkel ezelőtt hívott életre a nyíregyházi önkormányzat. Decemberben három alkalommal lepi meg a városvezetés frissen sült lapcsánkával az adventi forgatagban sétálókat. Az első alkalom során több mint 800 burgonyás finomságot osztottak ki.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tobb-mint-800-adag-lapcsankat-osztottak-ki-az-adventi-forgatagban-setaloknak-2021-12-04


Adventi várakozás a Jósavárosban – 24 ablak kap karácsonyi díszeket decemberben

Feldíszített adventi ablakokkal várják a karácsonyt a Jósavárosban. A városrész egy országos kezdeményezéshez csatlakozott és egy játékra is hívja a lakosságot. A várakozás 24 napja alatt 24 különböző helyszínen díszítik fel ünnepi fényekkel az ablakokat decemberben.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/adventi-varakozas-a-josavarosban-24-ablak-kap-karacsonyi-diszeket-decemberben-2021-12-02