Hírösszefoglaló: Elindult a VIDOR és a Nyíregyháza App, látványterveken az új Stadion

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Nyíregyháza App - Pénteken délelőtt elindult a város szolgáltató applikációja

Péntek délelőtt szalagvágás helyett egy gombnyomással indult el a Nyíregyháza Applikáció, mely sokoldalú szolgáltatásával komfortossá teheti a városlakók mindennapjait. A fejlesztés a Nyíregyházán és az agglomerációban élők mintegy 40–60 százalékának nyújt interaktív információs lehetőséget.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nyiregyhaza-app-penteken-delelott-elindult-a-varos-szolgaltato-applikacioja-2021-08-27

 

Jubileumi rendezvénysorozat – Péntek este megnyílt a 20. VIDOR Fesztivál

Elkezdődött a 20. VIDOR Fesztivál. A jubileumi eseménysorozat péntek esti megnyitója után a nyíregyházi rockbanda, a Tortuga koncertezett. Idén 15 helyszínen közel 300 programot kínálnak a szervezők, melyek elsöprő többsége ingyenes. Így azok a Kossuth téri nagykoncertek is, melyek látogatásához regisztráció és védettségi igazolvány szükséges az érvényben lévő pandémiás szabályok miatt.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/jubileumi-rendezvenysorozat-pentek-este-megnyilt-a-20.-vidor-fesztival-2021-08-30

Látványterveken az új Városi Stadion

Mint ismert, Nyíregyháza labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztése a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében valósul meg Magyarország Kormánya támogatásával. Június végén arról adtunk hírt, hogy ereklyéket vihettek haza a Városi Stadionból az érdeklődők, miközben készül az új létesítmény építési engedélyezési tervdokumentációja. Az építtető a Beruházási Ügynökség feladatait ellátó BMSK Zrt., mely kérésünkre előzetes látványterveket is küldött – a friss információk mellé.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/latvanyterveken-az-uj-varosi-stadion-2021-08-29

 

Katonai középiskolában gondolkodik következő lépésként Nyíregyházán dr. Benkő Tibor

Mint arról beszámoltunk, dr. Benkő Tibor lett Nyíregyháza új díszpolgára. A honvédelmi miniszter az augusztus 20-i, önkormányzati ünnepség keretében vette át a közgyűlés által odaítélt kitüntetést. A tárcavezető a Nyíregyházi Televíziónak exkluzív interjút adott a rendezvényt követően, melyben kijelentette, a következő cél – a területvédelmi ezred korábbi felállítása és a honvéd kollégium szeptemberi indítása után – egy katonai középiskola és kollégium létrehozása Nyíregyházán.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/katonai-kozepiskolaban-gondolkodik-kovetkezo-lepeskent-nyiregyhazan-dr.-benko-tibor-2021-08-24

Ma indul a VIDOR - Minden, amit a fesztiválról tudni kell

Az idén már huszadszor VIDOR-gunk! A jubileumi fesztivál sok érdekes, látványos programot kínál minden korosztálynak.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ma-indul-a-vidor-minden-amit-a-fesztivalrol-tudni-kell-2021-08-27

Tovább javul a helyi buszközlekedés augusztus 30-tól – minden, amit erről tudni kell!

Mint arról több ízben, részletesen beszámoltunk az elmúlt hetekben, módosul a helyi közösségi közlekedés 2021. augusztus 30-tól. Ez részben buszmenetrend-korrekciókat, részben vonalhálózat-fejlesztést jelent, az elmúlt egy év tapasztalatai, jelzései, igényei alapján. A témában írt minden korábbi cikkünket összegyűjtöttük egy helyre. Sőt, alább megnézhető a Nyíregyháza Most, a Nyíregyházi Televízió ezúttal e témával foglalkozó közéleti magazinja, melyben Ekés Andrást, a tervező Mobilissimus Kft. ügyvezetőjét Tarczy Gyula kérdezte.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tovabb-javul-a-helyi-buszkozlekedes-augusztus-30-tol-minden-amit-errol-tudni-kell-2021-08-27

Turisztikai film Nyíregyházáról – Számtalan élményt kínál a város az ideérkező vendégeknek

Elkészült Nyíregyháza turisztikai filmje. Az imázsvideót Kassa régió idegenforgalmi szervezetével közösen készítette a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. Az egyik kisfilmben a nyíregyházi élményeket próbálják átadni, egy másik közös videóban pedig a magyar-szlovák térség turisztikai attrakcióit mutatják be.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/turisztikai-film-nyiregyhazarol-szamtalan-elmenyt-kinal-a-varos-az-ideerkezo-vendegeknek-2021-08-27

Családi nap a Kiserdőben – Nagyszabású fejlesztési projekt zárult Nyíregyházán

Befejeződött „A Nyíregyházi Szabadtéri Színpad rekonstrukciója és a Kiserdők területének funkcionális bővítése” projekt. A mintegy 1,2 milliárd forintos fejlesztésből egy teljesen új, modern játszótér épült a Géza és Nefelejcs utca melletti területen, illetve teljesen megújult Magyarország második legnagyobb szabadtéri színpada, a nyíregyházi Rózsakert.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/csaladi-nap-a-kiserdoben-nagyszabasu-fejlesztesi-projekt-zarult-nyiregyhazan-2021-08-27

 

Aszfaltozás – A végéhez közelít a nagyfelületű útjavítás Nyíregyházán

A végéhez közelít a nagyfelületű útjavítás Nyíregyházán. A város területén összesen 20 utcában zajlik vagy zajlott kisebb-nagyobb felületen aszfaltozás, közel 20 ezer négyzetméteren, amely mintegy 130 millió forintos forrásból valósult meg. A korábbi kopó aszfaltréteg felmarását követően történt az aknafedlapok szintbe emelése, az új aszfalt leterítése és a szükséges burkolati jelek felfestése. A munkálatok jó ütemben haladnak, iskolakezdésre városszerte befejeződnek.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/aszfaltozas-a-vegehez-kozelit-a-nagyfeluletu-utjavitas-nyiregyhazan-2021-08-25

 

Tanévnyitó értekezlet a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban

Augusztus közepén munkaértekezlet keretében kezdték meg az új tanévre való felkészülést a Nyíregyházi Szakképzési Centrum iskoláinak igazgatói és a centrum vezetői, majd csütörtökön közel 150 fő munkatárs bevonásával került sor a centrum szintű tanévnyitó értekezletre, melyen az Idegen nyelvi készségek fejlesztése című projekt zárására is sor került.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tanevnyito-ertekezlet-a-nyiregyhazi-szakkepzesi-centrumban-2021-08-26

Projektzáró - Befejeződött a Sóstói Múzeumfalu fejlesztése

Elkészült a Sóstói Múzeumfalu kilenchektáros területének felújítása. A közel bruttó 900 milliós beruházást 100%-os támogatottság mellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program finanszírozta. A pályázat nemcsak infrastrukturális, hanem múzeumszakmai elemeket is tartalmazott.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/projektzaro-befejezodott-a-sostoi-muzeumfalu-fejlesztese-2021-08-26

OTDK Plusz Nyíregyházán – Az ország legjobbjai találkoztak a Nyíregyházi Egyetemen

Nyíregyházán találkoztak az OTDK legjobbjai kedd délután, az egyetemen adták elő munkájukat és értékelték egymás kutatásait a hallgatók. Tehetség, szorgalom és szerencse, hogy megfelelő mestert találjon a diák – ezek a tényezők a legfontosabbak az OTDK-n, így nyilatkozott a tanács elnöke. Alkalmanként a felsőoktatásban tanulók nagyjából 10 százaléka vesz részt a legnagyobb hazai tudományos seregszemlén.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/otdk-plusz-nyiregyhazan-az-orszag-legjobbjai-talalkoztak-a-nyiregyhazi-egyetemen-2021-08-25

Így táncolt a világ szatmári verbunkost a Nyírség Táncegyüttes rekordkísérletében

Mint arról beszámoltunk, újabb magyar rekord született Nyíregyházán! A Nyírség Táncegyüttes július 20-tól augusztus 20-ig táncra hívta a világot.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/igy-tancolt-a-vilag-szatmari-verbunkost-a-nyirseg-tancegyuttes-rekordkiserleteben-2021-08-24

Sikerült a rekordkísérlet - 722 érvényes videó érkezett

Sikerült a rekordkísérlet. 722 érvényes videó érkezett a Nyírség Táncegyüttes online rekordkísérletére, ennek eredményét a Szabadtéri Színpadon rendezett augusztus 20-ai ünnepségen hirdették ki, de előtte a közönség megtekinthetett egy magyar verbunkot is az együttestől.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/sikerult-a-rekordkiserlet-722-ervenyes-video-erkezett-2021-08-24

CIOFF-díj. Nemzetközi kitüntetés a Nyírség Néptáncegyüttesnek

A Nyírség Néptáncegyüttes előző kilenc fesztiválját minősítette az UNESCO nemzetközi szervezete, a CIOFF. A tanúsítványt augusztus 20-án, a szabadtéri színpadon rendezett önkormányzati ünnepségen vette át Demarcsek György. A sikeres verbunk rekord után készülnek 2023-ra, a valós jubileumi, X. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztiválra.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/cioff-dij.-nemzetkozi-kituntetes-a-nyirseg-neptancegyuttesnek-2021-08-25

Oltás az idősek otthonában – Január óta nem volt koronavírusos beteg az intézményben

Nagyjából 50 ellátott kapta meg a koronavírus elleni harmadik védőoltást szerdán a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonában. Az intézményben már januárban is kiemelkedően magas volt az oltási hajlandóság, a harmadik adagot is szinte ugyanannyian igényelték. Az intézmény tavaly ősszel és télen is küzdött a járvánnyal, viszont év elejétől, miután az oltásokat felvették, nem volt újabb koronavírusos megbetegedés.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/oltas-az-idosek-otthonaban-januar-ota-nem-volt-koronavirusos-beteg-az-intezmenyben-2021-08-25

Könyves napok - Kiderült a Kép-regényes belváros és az Ünnepi Könyvhét programja

A tavalyi némaság után idén, igaz, csak szeptemberben, de lesz Ünnepi Könyvhét. Lackfi János mellett helyi írók, költők lesznek az esemény vendégei. A szeptember első napjaiban zajló könyves ünnep előtt a VIDOR Fesztivállal egy időben megnyílik a belvárosi Képregény utca.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/konyves-napok-kiderult-a-kep-regenyes-belvaros-es-az-unnepi-konyvhet-programja-2021-08-26

Lapidaris - Egyéni és közösségi értékeknek állít emléket a chippel ellátott porcelán kör

Az emlékek megőrzése a legfőbb célja annak a hazai fejlesztésnek, mely embert és építményt, emlékhelyet tart meg az örök emlékezetben. Nyíregyházán is a kultúra ápolása és a turizmus fejlesztése a feladata annak a 14 darab, tenyérnyi nemes porcelánnak, mely bekerül egy adott rendszer adatbázisába. Így lesz elérhető közkincs a Kossuth-szobor vagy a városháza épülete.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/lapidaris-egyeni-es-kozossegi-ertekeknek-allit-emleket-a-chippel-ellatott-porcelan-kor-2021-08-23