Hírösszefoglaló: emlékmű átadás, megnyíló sportuszoda, sportmarketing elismerés a városnak

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Életfa a Hősök terén – Elkészült a nemzeti összetartozás emlékműve

Június 4-e 2010 óta az 1920-as trianoni békediktátum aláírásának évfordulójára emlékező, nemzeti összetartozás napja. Városunkban a szokott módon közös ünnepi megemlékezést tartott Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, a megyei kormányhivatal és a megyei önkormányzat. Az ünnepség keretében felavatták a Hősök terén elhelyezett nemzeti összetartozás emlékművét, Makoldi Sándor alkotását. Az eseményen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/eletfa-a-hosok-teren-elkeszult-a-nemzeti-osszetartozas-emlekmuve-2021-06-05

 

Csütörtökön megnyitott a városi sportuszoda a nagyközönség előtt is Nyíregyházán!

Régi vágya valósult meg a vízilabdázóknak és úszóknak, valamint a város sportolni szerető lakosságának azzal, hogy a belvárosban megépült a fedett, modern létesítmény, 50 méteres medencével. A jelentős kormányzati támogatással, TAO-források felhasználásával egy nyertes pályázat keretében az AQUA SE égisze alatt megvalósult beruházás a terveknek megfelelően, a műszaki átadást követően az önkormányzat tulajdonába került. A beruházás összege 3 milliárd volt, melyből 1,7 milliárd TAO, a fennmaradó 1,3 milliárd forint pedig EMMI által biztosított állami forrás.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/holnap-megnyit-a-varosi-sportuszoda-a-nagykozonseg-elott-nyiregyhazan-2021-06-02


Sportmarketing díj Nyíregyházának – Rangos elismerést kapott a 8 éves program

Sportmarketing díjat kapott a Mozdulj Nyíregyháza! Az önkormányzat által indított kezdeményezés A legjobb társadalmi válasz a Covid-19-re kategóriában kapott elismerést a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozatától. Az ingyenes sportolási lehetőség online formában is nagy népszerűségnek örvend, hetente több mint tízezres az elérése a foglalkozásoknak.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/sportmarketing-dij-nyiregyhazanak-rangos-elismerest-kapott-a-8-eves-program-2021-06-01

 

Megkezdődtek az útépítési munkálatok - A lakossági kéréseket is figyelembe vették

Mint ahogyan arról már többször is beszámoltunk, tavaly novemberben jelent meg a hír a Magyar Közlönyben, hogy ötmilliárd forint érkezik útépítésre városunkba a kormányzattól. A polgármester akkor úgy nyilatkozott, hogy ez a 2013-ban elkezdett infrastrukturális stratégiájuk újabb fontos fejezete, mellyel tovább folytatódhat a korábbi, több évtizedes lemaradás ledolgozása. Persze ahhoz, hogy tovább nőjön az önkormányzati, aszfaltozott utak száma, az érintett lakóközösségek együttműködését is kérték. Jó hír, hogy mostanra már a tényleges, szemmel látható munkálatok is elkezdődtek.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/megkezdodtek-az-utepitesi-munkalatok-a-lakossagi-kereseket-is-figyelembe-vettek-2021-06-04


ContiTech fejlesztések: a műanyagipar is fókuszban

Új területeken fejleszt idén a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyháza egyik nagyfoglalkoztatója számára is kihívásokkal teli volt a 2020-as év a pandémia miatt, viszont az idei már a fejlődés és beruházások jegyében telik, összesen négymillió euró értékben. Az eddigi gumiipari tevékenység mellett nyitnak a műanyagipar, így az autógyártás felé is. A Nyíregyházi Televíziónak adott exkluzív interjúban azt is elmondták: megszerezték a Családbarát Munkahely elismerést.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/contitech-fejlesztesek-a-muanyagipar-is-fokuszban-2021-06-0

 

Százmilliárdok a gazdaságra – Vállalkozásfejlesztési program indul Magyarországon

Összesen 587 milliárd forintos vállalkozásfejlesztési program indul Magyarországon. Az iparkamarában szerveztek tájékoztató fórumot a 2021-27-es EU programozási időszak induló pályázatairól. A kormány célja, hogy elérjék azokat a vállalkozásokat, amelyekben hatalmas a potenciál, illetve a kiemelt hazai ágazatokat is erősítenék.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/szazmilliardok-a-gazdasagra-vallalkozasfejlesztesi-program-indul-magyarorszagon-2021-06-05

 

Június 21-től augusztus 27-ig 3 ezer nyíregyházi gyerek táborozhat a nyáron

Közel kétezer nyíregyházi gyerek táborozhat nyáron az önkormányzat által működtetett napközis táborban, illetve újabb 900–1000 körüli diák a balatoni Szigligeti Gyermeküdülőben. Gyakorlatilag a vakáció első hetétől az utolsóig fogadják az iskolásokat napközis és ottalvós táborokban.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/junius-21-tol-augusztus-27-ig-3-ezer-nyiregyhazi-gyerek-taborozhat-a-nyaron-2021-06-02


 

Ballagnak az óvodások – A szülők és a testvérek részt vehetnek az ünnepségeken

Elkezdődtek a ballagások a város óvodáiban. A szabályok szerint a szülők, illetve a testvérek vehetnek részt az ünnepségeken, nekik kötelező a maszkviselés. Az intézmények csak az udvaron szervezhetnek ballagást, külön csoportonként, ezzel is elkerülve a tömeget.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ballagnak-az-ovodasok-a-szulok-es-a-testverek-reszt-vehetnek-az-unnepsegeken-2021-06-03

 

Kadét kollégium – Szeptembertől 25 fővel indul a honvéd kollégium

Újra lesz honvéd kollégium Nyíregyházán. A 2021. szeptember 1-től, 25 fővel induló kadét kollégium diákjai az egyetem területén kapnak térítésmentes elhelyezést. A program előnyei az ingyenes angol nyelvi képzés, az ösztöndíj, és a változatos honvédelmi programok mellett a különböző foglalkozások, versenyek és kirándulások, valamint a honvédelmi alapismeretek tanulása. Emellett pedig nagy hangsúlyt fektetnek a támogató közösség kialakítására is.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kadet-kollegium-szeptembertol-25-fovel-indul-a-honved-kollegium-2021-06-03

 

Gyereknapi ajándék – Új játszóteret kapott a Magyar Vöröskereszt anyaotthona

Játszóteret kapott ajándékba a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének anyaotthona. A több mint másfél millió forintos játékot egy egyház ajánlotta fel a szervezetnek, a játszóteret készítő vállalkozó pedig felajánlotta, hogy biztosítja a forrást a játékok telepítésére és engedélyeztetésére. Az ellátottakat gyereknap alkalmából lepték meg ezzel az ajándékkal.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/gyereknapi-ajandek-uj-jatszoteret-kapott-a-magyar-voroskereszt-anyaotthona-2021-06-01

 

Puskás Peti a Bujtosi Városligetben egy kanadai ámbrafát ültetett

Puskás Peti, a népszerű énekes, színész, műsorvezető nyíregyházi színházi próbái közben, mint elhivatott természetvédő vállalta, hogy elültet egy fát dr. Ulrich Attila társaságában a Bujtosi Városligetben. Ezekben a hetekben készül édesapjával és társaival A Napsugár fiúk júniusi bemutatójára.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/puskas-peti-a-bujtosi-varosligetben-egy-kanadai-ambrafat-ultetett-2021-06-04

 

Az év természetfotósa 2020 – Előttünk a csodás világ

Minden eddiginél többen, négyezer képpel jelentkeztek a NATURART, Magyar Természetfotós Szövetség tavalyi pályázatára. A Természettudományi Múzeumban nyitott kiállítás után az első vidéki helyszín Nyíregyháza. A Váci Mihály Kulturális Központban június 27-ig láthatják a válogatást.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/az-ev-termeszetfotosa-2020-elottunk-a-csodas-vilag-2021-05-31