Hírösszefoglaló: Környezetvédelmi Kerekasztal, Diákolimpia Tábor és turizmusfejlesztés

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Megalakult a Nyíregyházi Környezetvédelmi Kerekasztal

A természeti tőke védelme, megőrzése és növelése, a lakosság egészségének és életminőségének javítása, valamint a városi környezetvédelmi program végrehajtásának civil kontrollja, és megvalósításának támogatása a célja a kedden megalakult Nyíregyházi Környezetvédelmi Kerekasztalnak. A kezdeményezéshez több mint tíz helyi hivatásos és civil szervezet csatlakozott. 

https://www.nyiregyhaza.hu/post/megalakult-a-nyiregyhazi-kornyezetvedelmi-kerekasztal-2021-07-16

https://www.nyiregyhaza.hu/post/alakulo-ules-megalakult-a-nyiregyhazi-kornyezetvedelmi-kerekasztal-2021-07-13

Diákolimpia Tábor – 10 héten át, 60 helyszínen, 2000 gyerek vehet részt sporttáborban

A táborokat az Emberi Erőforrások minisztériuma 70 millió forinttal támogatja. A szervező Magyar Diáksport Szövetség így igyekszik kárpótolni a fiatalokat a pandémia miatt elmaradt Diákolimpia sportversenyekért. Az egy hetes táborokban a gyerekek számára folyamatos testmozgási lehetőséget biztosítanak, színes, izgalmas programokkal. Nyíregyházán ezen a héten a Wesselényiben folyik Diákolimpia sporttábor.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/diakolimpia-tabor-10-heten-at-60-helyszinen-2000-gyerek-vehet-reszt-sporttaborban-2021-07-15

 

Felújítás – Közel félmilliárd forintból újulhat meg a megyeháza tetőszerkezete

Közel félmilliárd forintból újulhat meg a műemléki védettséget élvező megyeháza épületének tetőszerkezete Nyíregyháza belvárosában. Az Alpár Ignác által tervezett épületet több lépcsőben újítanák fel, a következő ütemekben az elektromos hálózat, valamint a belső terek is megújulhatnak majd.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/felujitas-kozel-felmilliard-forintbol-ujulhat-meg-a-megyehaza-tetoszerkezete-2021-07-14

 

Tófürdő – Folyamatosan emelkednek a vendégszámok

Az épített fürdők látogatószámának emelkedésére jó hatással volt, hogy már nem kell védettségi igazolvány a belépéshez. A héten akár 40 fok fölötti hőmérséklet is várható, ami igazi strandidő – erről Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője beszélt a Nyíregyházi Televízió számára.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tofurdo-folyamatosan-emelkednek-a-vendegszamok-2021-07-13

 

Negyedik hullám Európában – Leginkább azokat érinti majd, akik nincsenek beoltva

Magyarországon még nem lehet a koronavírus negyedik hullámáról beszélni, Európa több országában viszont már igen – mondta a kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy nyilatkozott, akik be vannak oltva vagy korábban átestek a betegségen, azokat már nem fogja tragikusan érinteni az újabb hullám.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/negyedik-hullam-europaban-leginkabb-azokat-erinti-majd-akik-nincsenek-beoltva-2021-07-16

Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia – Utazási szokások alapján dolgozik az ügynökség

Megújult a Magyar Turisztikai Ügynökség és a szakma közös, stratégiai céljait összefogó Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 – Turizmus 2.0, amely meghatározza a következő évtized turizmusát. A leghangsúlyosabb változásokat, a helyi fejlesztéseket és terveket Nyíregyházán ismertette dr. Guller Zoltán vezérigazgató.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nemzeti-turizmusfejlesztesi-strategia-utazasi-szokasok-alapjan-dolgozik-az-ugynokseg-2021-07-15

https://www.nyiregyhaza.hu/post/turizmus-a-helyi-fejleszteseket-es-terveket-ismertettek-nyiregyhazan-2021-07-13

 

Megállapodás – Közösen ellenőrzi a dohánytermesztőket a NAV és a megyei kormányhivatal

A dohánytermesztés több ezer ember számára nyújt megélhetést Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ezért a termelők, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal közötti együttműködési megállapodás aláírására került sor kedden, a megyeházán.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/megallapodas-kozosen-ellenorzi-a-dohanytermesztoket-a-nav-es-a-megyei-kormanyhivatal-2021-07-14

 

Kihelyezett ülés – A Kállay-Házban ülésezett Nyíregyháza MJV Idősügyi Tanácsa

A napirendi pontok között szerepelt az autóbuszvárók árnyékolási lehetőségeinek megvitatása mellett egy beszámoló a Polgárőrség feladatainak ellátásáról, valamint meghallgathatták, hogy Nyíregyháza mennyire gyalogosbarát település. De szó volt még a Mozdulj Nyíregyháza! program idősekre vonatkozó lehetőségeiről, valamint egy-egy előadást is meghallgathattak az Öregedés művészetéről és a Meséld el nekem! című pályázat alakulásáról. A rendezvény házigazdája Telepóczkiné Farkas Márta, a nyíregyházi Idősügyi Tanács titkára volt.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kihelyezett-ules-a-kallay-hazban-ulesezett-nyiregyhaza-mjv-idosugyi-tanacsa-2021-07-12

 

Lejárt műszaki – A moratórium ellenére is érdemes szervizbe vinni az autókat

Év végére már olyan autó is közlekedhet az utakon, aminek több mint egy éve lejárt a műszaki érvényessége. A veszélyhelyzet idejére, illetve a megszűnését követő 60 napig élhetnek a moratórium lehetőségével a tulajdonosok. A szakemberek azonban felhívják a figyelmet, hogy a nem ellenőrzött járművek a későbbiekben komoly hibákat, de akár balesetet is okozhatnak.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/lejart-muszaki-a-moratorium-ellenere-is-erdemes-szervizbe-vinni-az-autokat-2021-07-15

 

Tovább folytatódhat a Búza téri piac fejlesztése, elsőként megnyílt a Vela Piac Bisztró

Tovább folytatódhat a Búza téri piac fejlesztése. Mint ismert, 2013-ban kezdődött a leromlott állapotú bevásárlóközpont felújítása, a csarnok, majd a külső-hátsó részek átalakításával, fedésével. A modernizáció a Rákóczi utcára néző portál környékén folytatódhat a közeli jövőben, melynek egyik első lépéseként megnyílt a Vela Piac Bisztró.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tovabb-folytatodhat-a-buza-teri-piac-fejlesztese-elsokent-megnyilt-a-vela-piac-bisztro-2021-07-13

 

7 papagájféle a madárovi legújabb lakója a Nyíregyházi Állatparkban

Mivel egyes papagájfajok nem nevelték utódaikat, a madárgondozók vették át a „szülőpár” szerepét a Nyíregyházi Állatparkban. Jelenleg kékhátú és harlequin arákat, valamint rózsakakadukat nevelnek és etetnek, korábban kétóránként, mára viszont már csak napi öt alkalommal.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/7-papagajfele-a-madarovi-legujabb-lakoja-a-nyiregyhazi-allatparkban-2021-07-15