Hírösszefoglaló: Közfoglalkoztatási kiállítás, díjeső Nyíregyházának, fejlesztések

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Elismerések – Számos díjat kapott Nyíregyháza 2021-ben

Számos díj és elismerés érkezett Nyíregyházára 2021-ben. Legutóbb Az Év Ipari Parkja, valamint a Tehetségbarát Önkormányzat díjat kapta meg a város, de a szabolcsi megyeszékhelyet beválasztották a világ öt legjobb befektetésösztönzési célpontjai közé, második lett az országos boldogságtérképen, a Marketing Fővárosa kitüntetést kapta 2020-ban és 2021-ben is, valamint öt éven keresztül ismerték el Családbarát díjjal az önkormányzat működését.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/elismeresek-szamos-dijat-kapott-nyiregyhaza-2021-ben-2021-09-22
 

dijak.jpg

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye száz települése vett részt a Közfoglalkoztatási Kiállításon

A megye 100 települése mutatkozott be a nyíregyházi Kossuth téren az V. Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár egész napos rendezvényén. A közmunkában dolgozó emberek értékteremtő munkája nyomán kerültek a legkülönfélébb portékák a faházakba, melyet zsűri bírált, és díjakat ítélt az önkormányzatoknak. Kék, Fehérgyarmat és Nyírmeggyes közmunkásait jutalmazták.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/szabolcs-szatmar-bereg-megye-szaz-telepulese-vett-reszt-a-kozfoglalkoztatasi-kiallitason-2021-09-23
 

kozfogl.jpg

Játékudvar átadás – Családi nap és újabb fejlesztés a Móriczban

Ünnepélyes keretek között adták át a Móricz Zsigmond Általános Iskola új játékudvarát.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/jatekudvar-atadas-csaladi-nap-es-ujabb-fejlesztes-a-moriczban-2021-09-24
 

moricz.jpg

30 éves a Primom – Eddig közel 16 milliárd forintnyi hitelt helyezett ki az alapítvány

Eddig közel 16 milliárd forint összegű mikrohitelt közvetített ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Primom Alapítvány, mely 2020-ban fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte. Az alapítvány eddig mintegy 4466 vállalkozásnak segített, jelenleg pedig közel 500 aktív ügyfelük van.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/30-eves-a-primom-eddig-kozel-16-milliard-forintnyi-hitelt-helyezett-ki-az-alapitvany-2021-09-21
 

primpm.jpg

Újabb fejlesztés Sóstón: megújul a rekortán futópálya

A Sóstói-tó körül 2010-ben kialakított rekortán idén új burkolatot kap, a fejlesztés még ősszel, október végén befejeződhet. Összesen 852 négyzetméter újul meg, közel 50 milliós önkormányzati forrásból.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ujabb-fejlesztes-soston-megujul-a-rekortan-futopalya-2021-09-22
 

sosto.jpg

Repülőtér – A vidéki repülőterek fejlesztési lehetőségeiről is tárgyaltak

A vidéki repülőterek fejlesztési lehetőségei, a közlekedésbiztonság, valamint a hatósági szabályozás is téma volt a Vidéki Repülőterek Szövetségének taggyűlésén, Nyíregyházán. A város alpolgármestere elmondta, Nyíregyháza készen áll arra, hogy egy nemzetközileg is helyt álló repülőteret hozzanak létre a szabolcsi megyeszékhelyen.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/repuloter-a-videki-repuloterek-fejlesztesi-lehetosegeirol-is-targyaltak-2021-09-23
 

repter.jpg

 

Tisztelet a tiszteletbeli konzuloknak – Kiállítás a Kállay-házban

A Tisztelet a tiszteletbeli konzuloknak című kiállítás az évszázados hagyományokra visszavezethető tiszteletbeli konzuli intézmény történetét mutatja be. Utazás a történelemben, mely összegzi a civil diplomácia legnemesebb hagyományait. A Külgazdasági és Külügyminisztérium gondozásában álló kiállítás egy vándortárlat, amely az ország több pontján, illetve a határainkon túl is megtekinthető. Kedden még Nyíregyházán.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tisztelet-a-tiszteletbeli-konzuloknak-kiallitas-a-kallay-hazban-2021-09-20
 

kallay.jpg

Európai Mobilitási Hét – Autómentes napot tartottak Nyíregyházán

Idén huszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek részeként Nyíregyházán is autómentes napot tartottak szerdán. A felhívásnak már több éves hagyománya van a városban. Ezen a napon a mozgást és a környezetvédelmet is népszerűsítik.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/europai-mobilitasi-het-automentes-napot-tartottak-nyiregyhazan-2021-09-22
 

automentes.jpg

Franciaország külképviseletének munkatársai köszöntötték az Apáczai iskola diákjait

2020 szeptemberében indult el a francia kéttannyelvű képzés a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. 2021 szeptemberében már a második első osztály kezdte meg tanulmányait az ország első és egyetlen francia kéttannyelvű általános iskolájában. A francia nyelvet tanuló diákokat köszöntötte pénteken a magyarországi nagykövet, és a Francia Intézet kulturális attaséja, ők pedig színes műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/franciaorszag-kulkepviseletenek-munkatarsai-koszontottek-az-apaczai-iskola-diakjait-2021-09-20
 

apaczai.jpg

Biztonságosabbá válhat a Felső-Tisza-vidéke egy nemzetközi összefogás eredményeként

A lezúduló árvizek, a természeti jelenségek és az emberi beavatkozások hatásait vizsgálja az a projekt, amelynek ismertetője szerdán zajlott a megyeházán. Az Ungvári Egyetem vezetésével a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Kassai Egyetem, valamint a Kolozsvári Egyetem közösen a Felső-Tisza-vidékének geomorfológiai vizsgálatába kezdett. A kutatások eredményei a Tisza folyásának változására, illetve a felszínmozgások veszélyeire is felkészítik a hatóságokat.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/biztonsagosabba-valhat-a-felso-tisza-videke-egy-nemzetkozi-osszefogas-eredmenyekent-2021-09-22
 

tisza.jpg

Összefoglaló – Több ezren látogattak el az idei Tirpák Fesztiválra

Nyolcadik alkalommal szervezték meg Nyíregyházán a Tirpák Fesztivált. Idén új helyszínen, a Sóstói Múzeumfaluban, hagyományos népi ételekkel és programokkal várták az érdeklődőket. A gasztrorendezvény kétnapos volt, több ezren látogatták meg a skanzent a hétvégén.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/osszefoglalo-tobb-ezren-latogattak-el-az-idei-tirpak-fesztivalra-2021-09-20
 

tirpak.jpg

Újra indul a Lázár Ervin-program a Móricz Zsigmond Színházban

A Lázár Ervin-program keretében szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül idén ismét ingyenesen juthatnak el az általános iskolások különböző kulturális intézményekbe.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ujra-indul-a-lazar-ervin-program-a-moricz-zsigmond-szinhazban-2021-09-20
 

szinhaz.jpg

Levéltári Nap – „Azok a ’80-as évek”

„Azok a ’80-as évek” volt a témája az idei Levéltári Napnak, amelyet csütörtökön rendeztek meg a megyeházán. A rendezvényen a szakmai előadások mellett kiosztották a Pro Archivo díjakat, a Balogh István-emlékérmet, valamint a helytörténeti pályázat elismeréseit is.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/leveltari-nap-azok-a-80-as-evek-2021-09-23
 

leveltar.jpg