Hírösszefoglaló: Tanévkezdés, ötcsillagos minősítés, telt ház és növekvő látogatószám

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen! 

 

Tanévkezdet előtt - A város szociális irodáján már készülnek a szeptemberre.

Bő két hét múlva indul a 2021–22-es tanév. Ennek előkészületei már napi szinten adnak feladatot az önkormányzatnál. Több mint 30 millió forintos összeggel támogatja a költségvetés az iskolába induló kis- és nagy diákokat. Mintegy 12 milliót fordítanak tanszertámogatásra. A felsőbb iskolásoknak két ösztöndíj-pályázatot is hirdetnek.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tanevkezdet-elott-a-varos-szocialis-irodajan-mar-keszulnek-a-szeptemberre-2021-08-13

Találkozó – 24 fő érkezett Lengyelországból a városházára

Többek között a foglalkoztatási paktum tevékenységeit, a helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési programot, valamint a vidékfejlesztési célokat és megvalósításokat is megismerhették a lengyel testvérvárosi delegáció tagjai, akik kedden látogattak el a városházára.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/talalkozo-24-fo-erkezett-lengyelorszagbol-a-varoshazara-2021-08-10



Minősítés – Változatlanul ötcsillagos az Aquarius

Változatlanul ötcsillagos minősítésű fürdő a nyíregyházi Aquarius! A Magyar Fürdőszövetség üzemeltetésében levő fürdők nemzeti tanúsító védjegyrendszere 2014 óta elérhető a hazai fürdők számára. A nyíregyházi Aquarius a korábbiakhoz hasonlóan újra három kategóriában is elérte a legmagasabb fokozatot.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/minosites-valtozatlanul-otcsillagos-az-aquarius-2021-08-10


 

Egyre több a látogató a Nyíregyházi Állatparkban

Komodói sárkány, cápák, fókashow és az ország legnagyobb nagymacska-gyűjteménye. A Nyíregyházi Állatpark 500 állatfaj 5000 egyedét mutatja be a látogatóknak. Nem csoda, hogy a vidéki Magyarország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja évek óta. Az állatpark a környező országok turistái körében is közkedvelt, ez többek között annak köszönhető, hogy számos kihalás szélére sodródott állatot is sikeresen tenyésztenek. A 35 hektáros területnek köszönhetően a ZOO lakóit nagy kifutókban, már-már természetes körülmények között lehet megtekinteni.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/egyre-tobb-a-latogato-a-nyiregyhazi-allatparkban-2021-08-09


 

Telt ház – Teljes kapacitás a szállodákban, egyre több vendég a fürdőkben

Telt házzal üzemelnek a sóstói szállodák, a fürdőket pedig egyre több vendég látogatja. A Sóstóra fürdőzni érkezők 40 százaléka évek óta külföldről látogat el a szabolcsi megyeszékhelyre, a lezárások és a korlátozások miatt ezért érezhető is, hogy a számuk mintegy 100 ezer fővel volt kevesebb idén, mint az ezt megelőző években.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/telt-haz-teljes-kapacitas-a-szallodakban-egyre-tobb-vendeg-a-furdokben-2021-08-13



Diákmunka. Pénzt és tapasztalatot gyűjtenek a fiatalok a nyári munka közben.

A Polgármesteri Hivatal, illetve a város közintézményei a nyáron 375 diákot foglalkoztatnak, húsz napos időszakra, a minimálbér arányos összegéért. A második turnus augusztus 27 – ig tart, tehát van módjuk a fiataloknak kevés pénzt gyűjteni a szeptemberi iskolakezdés előtt.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/diakmunka.-penzt-es-tapasztalatot-gyujtenek-a-fiatalok-a-nyari-munka-kozben-2021-08-13



Táborok – Nincs még táborzárás, tart még a vakáció

Idén 1800 gyerek táborozását támogatta 20 millió forinttal a nyíregyházi önkormányzat. A NYÍRVV szervezte a Kis Vakond, a Jósa és múzeumfalus tábort, emellett újdonság volt a sport- és élménytábor. A gyerekek egyik kedvenc helye, a Szigligeti balatoni üdülő kiváló adottságai is kedvezőek voltak ebben a forró nyárban.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/taborok-nincs-meg-taborzaras-tart-meg-a-vakacio-2021-08-12



Védettséget ad a Szputnyik – Folyamatos az oltás, bárki regisztrálhat

83 százalékos védettséget nyújt a Szputnyik vakcina a koronavírus delta variánsa ellen – írja a hirado.hu. Az első orosz oltóanyagot egy éve adták be, ennek évfordulóján nyilatkozott az orosz egészségügyi miniszter az orosz vakcina hatékonyságáról. Ezt az oltást Magyarországon is használják már hónapok óta. A delta variáns már több európai ország mellett hazánkban is terjed. A beoltottak száma jelenleg 5 millió 644 ezer Magyarországon, ez már a harmadik nap, hogy nincs újabb hazai áldozata a koronavírusnak.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/vedettseget-ad-a-szputnyik-folyamatos-az-oltas-barki-regisztralhat-2021-08-12



Újra látogatható az Eissmann Nyíregyházi Városi Uszoda

A gépészeti berendezések felülvizsgálata és karbantartása, a szűrőberendezés ellenőrzése, valamint a medencék újratöltése és vegyszerezése megtörtént. Az uszoda 2021. augusztus 11-én 6.00 órától a megszokott nyitvatartás szerint várja az úszni vágyó városlakókat.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ujra-latogathato-az-eissmann-nyiregyhazi-varosi-uszoda-2021-08-11