Hív az orosi iskola!

Az első foglalkozás időpontja: 2017. november 13. hétfő 16 óra 30 perctől 17 óra 15 percig

A foglalkozás helye: Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Herman Ottó Tagintézménye, Nyíregyháza-Oros, Fő út 60.

A foglalkozás menete: Amíg a leendő első osztályosoknak a tanító nénik komplex iskola előkészítő foglalkozást tartanak, addig szüleik tájékoztatást kapnak az iskolában folyó nevelő-oktatómunkáról, a 2018/19- es tanévről, valamint megismerkedhetnek intézményünkkel.

Az első foglalkozást követően minden hónapban várjuk leendő iskolásainkat egy-egy rendezvényre. A kicsik többek között kalandozhatnak a Mikulásvárásban, készíthetnek karácsonyi díszeket, részt vehetnek vers-és mesemondó versenyen, kiszebáb égetésen, de sportfoglalkozásokkal is várjuk őket. Megismerkedhetnek a Sakkpalota oktatási módszerrel, de bevezetjük őket az informatika világába is. Fontosnak tartjuk ezeket a találkozásokat, hiszen azt tapasztaltuk, hogy szeptemberben, amikor iskolatáskával a hátukon érkeznek meg, már ismerősként köszönnek a tanító néniknek.

 


Az iskoláról: 

 

Az „orosi iskola” csodálatos, zöldövezetben helyezkedik el, ahol a szülőknek egyáltalán nem okoz gondot reggel és délután a parkolás. A híres természettudós, Herman Ottó nevét még 1977-ben vettük fel, azért, mert már akkor is nagy hangsúlyt fektettünk a környezeti nevelésre. Ez a mai napig megjelenik pedagógiai programunkban, profilunk a természet- és környezetvédelem. A hozzánk járó gyerekek olyan családias légkörben nőnek fel, ahol fontos a környezet megóvása. Ebben élnek ők is kicsi koruktól, így intézményünkből kikerülve is fontos lesz nekik, hogy vigyázzanak környezetükre. Iskolánkban az oktatás ideális létszámú osztályokban valósul meg. Ebből adódóan az osztályban tanító pedagógusnak több ideje jut egy tanulóra, mint egy zsúfolt, gyerekekkel teli helyiségben. Ebből is következik, hogy a tanítási órákat felszabadult légkör jellemzi. Jut idő a tehetséggondozásra, a versenyekre való felkészítésre, a kompetenciák fejlesztésére, de a létszámból adódóan az átlagostól eltérően teljesítő gyerekekre is nagyobb gondot tudnak fordítani a pedagógusok. Kilenc normál méretű tanterem, egy informatika terem, egy angol szaktanterem, egy 160 négyzetméteres tornaterem, két öltözővel, egy fejlesztő szoba és egy csoportbontásra is alkalmas kis terem áll a pedagógusok és a diákok rendelkezésére. Mindezeken túl a tágas ebédlő, a főzőkonyha, és könyvtár is a gyerekek kényelmét szolgálja. Az oktató-nevelőmunkát interaktív táblák, és modern oktatástechnikai eszközök segítik. A hozzánk járó kisdiákok mind a négy évfolyamon egész napos oktatási formában tanulnak. A gyerekek első évfolyamtól tanulhatják az angol nyelvet, harmadiktól pedig informatikai képzésben is részesítjük őket. A tanulási nehézséggel küzdő, felzárkóztatásra szoruló gyerekekkel utazó pedagógusok: pszichológus és gyógypedagógus foglalkozik, így a szülőknek emiatt sem kell a gyereket a városba hordani, hiszen nálunk mindent egy helyen kapnak meg. A diákok szabadidejüket nyugodt, kertvárosi környezetben, benzingőztől mentes övezetben töltik, ami testi fejlődésük szempontjából igen fontos. Tapasztalataink azt bizonyítják, hogy a gyerekeket sokkal könnyebb önállóságra nevelni a szülőknek, mert nagyobb biztonsággal merik őket egy idő után elengedni az iskolába. A kicsik így korán megtanulják a közlekedés szabályait, illetve azt, hogyan vigyázzanak magukra és egymásra. Ugyanakkor gondot fordítunk arra, hogy ne maradjanak le a hozzánk járó diákok a belvárosban zajló kulturális eseményekről. Esetenként szervezett keretek között visszük a gyerekeket a különböző eseményekre.