Hogyan kezdeményezzünk kitüntetést?
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése rendeletben szabályozza az „Együtt egymásért” „Burger István-díj”adományozásának rendjét.

A kitüntetés az önkormányzatnál és intézményeiben, valamint a társadalmi és a civil szervezetekben, a szociális ellátás és gondozás területén kimagasló munkát végző személyeknek, valamint a városban a gyermekekért, a fiatalokért lelkiismeretesen, önzetlenül, hosszú éveken át végzett segítő, pártfogoló tevékenységért, érdekvédelmi munkáért adományozható.

A kitüntetés odaítélését bármely természetes vagy jogi személy kezdeményezheti.

A javaslatot az önkormányzat által alapított kitüntetések rendszeréről és azok adományozásának rendjéről szóló 5/2016.(II.26.) számú önkormányzati rendeletben meghatározott nyomtatványon kell benyújtani 2017. szeptember 30. napjáig Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteréhez. (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.)

A nyomtatvány megtalálható a www.nyiregyhaza.hu, valamint a varoshaza.nyiregyhaza.hu honlapokon, illetve személyesen átvehető Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal főportáján (Nyíregyháza, Kossuth tér 1.sz.).