Hóhelyzet – A városgondnok jelenti

Nyíregyháza bel- és külterületén az extrém időjárási helyzetre való tekintettel a városlakókat arra kéri, hogy akiknek halaszthatatlan feladatuk van, csak azok induljanak útra! A NYÍRVV és szerződéses partnerei több fő- és mellékútvonalon folyamatosan dolgoznak az utak járhatóvá tétele érdekében.


Bordás Béla városgondnok felhívja a figyelmet arra, hogy a járművek felkészítésére fokozottan ügyeljenek! Kizárólag téli mintázatú abronccsal, tele üzemanyag-tankkal és a megfelelő rutinnal rendelkező vezetők üljenek a volán mögé. A parkolásnál kéri, semmilyen esetre se akadályozzák járművükkel a munkagépek haladását. A buszmegállók takarítását jelenleg is végzik. Kéri, hogy a saját tulajdonú ingatlanok előtt mindenki szabadítsa fel a járdaszakaszt és végezze el a síkosság mentesítést. Az idősek semmilyen esetre sem induljanak el, és az ingatlanuk elhagyása esetén is nagyon körültekintően lépjenek az útra! A lépcsők takarítását is minél hamarabb végezzék el!

Az elmúlt 12 órában a megye területén számtalan baleset történt, úgy az autópályán, mint az egyéb főútvonalakon.

A megyében több helyen szünetelt az áramellátás, a szakszerű helyreállításon az E.ON szakemberei jelen pillanatban is többen dolgoznak.

A Magyar Közút mozgósította teljes állományát, hogy kezeljék a megye útjain kialakult közlekedési helyzetet.