Holnap Városáért Díjat nyert a nyíregyházi THG Kft.
Budapesten, Pest Megye Önkormányzatának a Dísztermében adták át az idei nyertes védjegyhasználóknak a Holnap Városáért Díjakat október 6-án – a nyíregyházi Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. is a díjazottak között van.

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, mely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson be, amelyek már eredményt hoztak; hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése. E Program része a 2013-ban alapított nemzeti fenntartható városdíj, a Holnap Városáért Díj. A nyíregyházi Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. a három szintes értékelőfolyamatot felügyelő bizottság tagjai által a Tiszta városért kategóriában került díjazásra, melynek átadásán a társaság ügyvezetője, Petró Árpád is részt vett, és szerkesztőségünknek azt is elárulta, nagyon büszke a díjra, és arra, hogy a várossal közösen munkálkodva érték el ezt a célt.

 

A 2017-es év Holnap Városért díjazottai.

 

A Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. tevékenységeiről

 

A Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft., mint az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. feladatellátásra kijelölt alvállalkozója 2015. január 1-jétől 54 településen 89.500 ingatlantól (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található ingatlanok közel 50 százaléka) biztosítja a vegyesen gyűjtött kommunális hulladék és az anyagában történő hasznosításra alkalmas csomagolási papír- és műanyag hulladék, valamint 26.700 ingatlanból a növényi eredetű bomló szerves hulladék házhoz menő gyűjtését.

A hulladékkezelési közszolgáltatás magas szinten biztosított Nyíregyháza város lakossága számára. A kommunális hulladék begyűjtésén túl az újrahasznosításra alkalmas, elkülönítetten gyűjtött hulladékok elhelyezésére létrehozott és teljes körűen kiépített infrastrukturális háttér lehetőséget nyújt a lakosságnak arra, hogy kulturált és egyszerű módon váljon meg hulladék anyagaitól.

 

A Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. a Tiszta városért kategóriában nyert díjat. 

 

Fontos a tudatformálás

 

A Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. több „fronton” is információval látja el a lakosságot. Az életkori, érdeklődés-köri sajátosságokból adódóan más-más eszközöket használ a gyermekek és felnőttek tájékoztatására. A Társaság munkatársai igény szerint tartanak bemutató órákat az oktatási intézményeknek a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos hulladékgazdálkodás témakörében. Az iskolai programok mellett több akció kerül meghirdetésre a város felnőtt lakosságát is megcélozva. Többek között az egyik ilyen felnőtteket érintő kezdeményezés a Hulladékért virágot akció, valamint programokat szerveznek a Környezetvédelmi világnapon, 2008-tól pedig rendszeresen megrendezésre kerül a nagy sikernek örvendő Szelektív Szombat családi vetélkedő nap is.

 

A jövőben is környezettudatosan.

 

A város elkötelezettsége is

 

A THG Nonprofit Kft. munkáját segíti Nyíregyháza város vezetőinek a környezetvédelem iránti elkötelezettsége, amit jelez, hogy a cég szemléletformáló tevékenységét a város Önkormányzatának Környezetvédelmi Alapja is támogatja. A Társaság reményei szerint sokirányú, színes tevékenységével elősegíti a jövő nemzedékének környezettudatos nevelését, hozzájárulva a fenntartható fejlődés alapelveinek megvalósulásához.

 

Farkas Fanni