Hulladékért ajándék járt
A környezetvédelmi világnapon hulladékgyűjtő akciót szervezett a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. A két nyíregyházi hulladékudvarba több százan vitték el a különválogatott hulladékot és jelképes ajándékot vehettek át. A cél az volt, hogy újra felhívják a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Tárt kapukkal várta a városlakókat a Korányi Frigyes és a Kerék utcai hulladékudvar a környezetvédelmi világnapon. A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. akciót szervezett, akik különválogatott papír-, műanyag-, üveg-, fém-, elektronikai - hulladékokat, és a kiürült italoskarton-dobozokat vittek be, jelképes ajándékot kaptak. Az akció Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Környezetvédelmi Alapjának támogatásával valósult meg. Petró Árpád ügyvezető elmondta, ilyenkor több száz látogató érkezik, a cél pedig az, hogy újra felhívják a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, és a gyakorlatával egy szép, tiszta várost tudhassunk magunkénak.


ORSZÁGOSAN IS ELŐKELŐ HELYEN


A tapasztalatok alapján évről-évre nő hulladékudvarokban elhelyezett hulladék mennyisége, ami több száz tonnát jelent. Egyre több városlakó használja ki az ingyenes hulladékelhelyezés lehetőségét a Korányi Frigyes és a Kerék utcán. A szemléletformálásban sokat segítenek a környezetvédelmi világnapi és a hulladékért virágot elnevezésű akciók, valamint a Szelektív szombatra keresztelt családi nap. Országos kitekintésben Nyíregyháza a megyei jogú városok között az első háromban van a szelektív hulladékgyűjtés területén elért eredmények alapján. Ezt az önkormányzat által biztosított eszközökkel, a cég szolgáltatásaival, valamint a lakosság pozitív hozzáállásával közösen érték el.

Szoboszlai Tibor