Hunyadi: Átlátható legyen a közpénzek felhasználása! – Helyreigazítás

A nyomozóhatóság pedig versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntett egyszerű gyanúja miatt indított eljárást, ezt jelentette be a DK önkormányzati képviselője a Kert közi kondiparkban Lövei Csabával közösen tartott sajtótájékoztatóján. Hunyadi János elmondta, a Kert közi kondiparknak eredetileg az Árpád utcán kellene állnia. Szerinte az nem kifogásolható, hogy végül itt kapott helyet, azonban úgy látja, nem azok az eszközök találhatóak meg benne, amelyek a szerződésben szerepelnek. A közbeszerzésen túl a kivitelezés során anomáliákra hívta fel a figyelmet. Azt állítja, több esetben történt túlárazás, és nem a szerződés szerinti anyagokat használták fel.

– A feljelentés nem névre szóló volt, nem személy ellen szólt, és még azt sem állítottam, hogy a NYÍRVV-ből ezt a pénzt ellopták vagy kivitték. Én csak azt állítom, hogy nem a szerződés szerint, nem az egyébként prezentált elszámolás szerint történt a dolog, és mivel arról beszélünk, hogy a közpénzek elköltése látható módon, ellenőrizhető módon, kvázi üvegzsebként kell, hogy működjön egy közszolgálati cég, a közpénzből innentől kezdve én úgy látom, hogy ez nem így működik, lehet, hogy ebből más helyen mást megcsináltak... – mondta Hunyadi János önkormányzati képviselő.

 

A NYÍRVV Nonprofit Kft. a képviselők nyilatkozatára az alábbiakban reagált:

A kifogásolt beruházás szabályos közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően, a megfelelő műszaki tartalommal jött létre. Az Árpád utcai kondipark a lakosság tiltakozása miatt nem valósulhatott meg, ezért építettük meg a Malomkertben. A helyszínt szabályszerű szerződésmódosítással változtattuk meg, így semmilyen kár nem érte a várost. Cégünk nemcsak az eszközöket vásárolta meg, hanem azok telepítésének költsége és az 5 éves garancia is benne foglaltatott az árban. Véleményünk szerint Hunyadi Úr feljelentései mögött személyes sértettség van, hiszen munkaügyi pert vesztett cégünkkel szemben, és nem kapta meg az általa igényelt sok millió forintot.

NYÍRVV Nonprofit Kft.

 

Helyreigazítás

A nyiregyhaza.hu 2016. március 4-én megjelent cikkében tévesen adtuk le a Hunyadi János által aznap tartott sajtótájékoztatón az általa elmondottak egy részét, amire a képviselő hívta fel a figyelmünket, helyreigazítást kérve. Ugyanis ez hangzott el tőle, idézve: „A nyomozóhatóság pedig versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntett egyszerű gyanúja miatt indított eljárást”, míg ő azt állítja: a sajtótájékoztatón nem használta az „egyszerű” szót a gyanú jelzőjeként. Miközben elnézést kérünk azért az egy szóért, szerkesztőségünk megjegyzi, hogy a kérdéses ügyben az ügyészség közleményében ez áll: „az ügyészség úgy ítélte meg, hogy fennáll az egyszerű gyanú”, amiről valószínűleg Hunyadi Jánost, mint feljelentőt is tájékoztatták.

Város-Kép Nonprofit Kft.