Húsvéti Hagyományőrző Kavalkád – Száz tanuló vett részt kedden a Rotary programján

100 tanuló vett részt kedden a Húsvéti Hagyományőrző Kavalkádon, melyet a nyíregyházi Rotary Club szervezett a Váci Mihály Kulturális Központban. 10 fős vegyes csapatokban mérték össze ügyességüket és tudásukat a húsvét témakörében.

A Bárczi, Ridens, Göllesz és a Rotary Club legfiatalabb szervezete, a Kazinczy Ferenc EarlyAct Club tanulóit hívták a Húsvéti Hagyományőrző Kavalkádra. 10 állomást érintő ügyességi versenysorozatban vettek részt, a nap végén az első három helyezett csapat tagjai ajándékkal távoztak, a többi gyerek is kapott 1-1 tojást. A nyíregyházi Rotary Club elnöke azt mondta, már ismerős arcok is jönnek a 6. alkalommal megrendezett játékos eseményre, láthatóan várták már a programokat, és jól is érezték magukat. Ügyességi versenyek, kézműves foglalkozások, húsvéti kvíz, tojásválogatás is várta a gyerekeket.

Az esemény célja a móka mellett az EarlyAct-os gyerekek érzékenyítése, hiszen a programok során olyan gyerekekkel is találkozhatnak, akik kicsit másabbak, mint ők, például autisták, velük egy csoportban játszhatnak, oldhatják meg az ügyességi feladatokat. Ez a Rotarytól megszokott társadalmi felelősségvállalás egy része, olyan tevékenység, mellyel hozzájárulnak a nehéz helyzetben lévők megsegítéséhez – hangsúlyozta Diczkóné Untener Mónika, a nyíregyházi Rotary Club elnöke.

„Én most már úgy látom, hogy kézen fogva mennek – akik szimpatikusak egymásnak a csapaton belül – és segítik egymást. Elkísérik egymást a mosdóba, megsimogatják a fejüket, és én ennek nagyon örülök, hiszen ez a célunk, hogy minél hamarabb el tudják fogadni az ilyen gyerekeket. Az osztályokban is vannak olyanok, akik autizmussal küzdenek, vagy kicsit másabbak, mint ők, és ezt nehéz a tanítási órákon is elfogadniuk, de itt látják, hogy egyre több ilyen gyerek van.”

A hatodik alkalommal megrendezett játékos program 9-től délig tartott, kérdésünkre a nyíregyházi Rotary Club elnöke azt mondta, szeretné ezt a hagyományt megtartani, sőt erősíteni.