Húsvétkor is vár a Nyíregyházi Állatpark!

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tavaszi szünetben látható lesz fókashow is. Az oroszlánfókák látványos bemutatója mellett a madárbemutatóban pedig ara papagájok logikai és ügyességi feladatokkal kápráztatják el az érdeklődőket.

Sokan választják a tevegelést is, hiszen nem mindennapi élmény a Sóstói tölgyerdőben utazni a sivatag hajóján.

Szinte nincs olyan hét, hogy ne számolnánk be újabb állatkölyökről, aki itt a Nyíregyházi Állatparkban jöttek a világra.

Az idei év sztárjai a fehér oroszlán kölykök, akik szüleikkel élnek közös kifutóban. A ritka nagymacskák szinte egész napjukat játszadozással töltik, a látogatók legnagyobb örömére.

További képekért kattintson a fotóra!

Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen zsebből kikandikáló kenguruval is találkozhatunk vagy akár egy állat születését is végignézhetjük —a legutóbb vendégeink egy fehér tevecsikó világrajövetelét s lábra állását nézhették végig.

Óriási kedvenc a Zöld piramis Ázsia ház 4 éves orangután kölyke Ruti is, aki mindennapi bohóckodásával hatalmas mosolyokat fakaszt a látogatók arcán, csakúgy mint a fehérkezű gibbon kölykök akrobatikus ügyességű mozdulatai.

Szépen cseperedik az indiai sül kölyök is, csakúgy mint a muflon bárányok és a gereza majom bébi is.

S a baba dömping még nem ért véget, hiszen számtalan kismamánk van, a majmok, nagymacskák és a patások között is…

A hosszú séta s a baba mustra után pedig bizonyára jól esik majd a park híresen ízletes menüiből választani a Bambusz étteremben.

Sóstó Zoo

(Fotó: Szarka Lajos)