I. Bánkis Öregdiák Találkozó
Várnak 1960-tól minden volt kossuthos és bánkis diákot május 16-án egy fogadóórával összekötött kerti partira.

A Bánki 1960-tól a szakképzés élvonalába tartozó intézmény. Az eltelt 55 év alatt közel 10 ezer műszaki szakember végzett náluk, akik a gazdasági szféra legkülönbözőbb területein és szintjein helyezkednek el. Van közöttük, aki saját vállalatát irányítja, multinacionális cég vezető mérnöke, van egyszerű autószerelő, esztergályos szakmunkás.

A program ötlete abból fakadt, hogy ezt az óriási szellemi és kapcsolati tőkét az intézmény felmérje és kamatoztassa. Szeretnék megerősíteni a végzett tanulókban is az iskolához való kötődést, rendszeresebb kapcsolattartást ápolni. A találkozó jó alkalom a műszaki szakemberek közötti együttműködési lehetőség keresésére is. A kereteit a nosztalgia indítja el, amit a nyugdíjas és jelenlegi tanárokkal való beszélgetés, fogadóóra, régi fényképek kivetítése, tanműhelyek látogatása teremt meg.

A kerti partit az iskola parkjában rendezik, ahol akár valóban 2 ezer vendég is elfér.

A rendezvényre várják olyan osztályok jelentkezését, akiknek elmaradtak az osztálytalálkozói, de egyéni jelentkezéseket is elfogadnak. Várják a rendszeresen visszalátogatókat, és azokat is, akik az érettségi óta vagy még soha nem jártak az épületükben. A regisztráció alapján kihirdetik a legnépesebb évfolyamot, és megyei térképen követik, hogy honnan érkezett a volt tanuló.

Minden egyéb információ az iskola honlapján, „öregdiák találkozó” link alatt elérhető, és a tervezhetőség miatt május 8-áig fogadják a jelentkezéseket.