hirdetés
Háromezer adag lakodalmi ételt főztek a Sóstói Múzeumfaluban szombaton, az I. Kappan- és Lakodalmas Fesztiválon.
Hagyományteremtő szándékkal indította útjára újabb gasztronómiai eseményét a Sóstói Múzeumfalu, karöltve a Master Good cégcsoporttal. A kapuk délelőtt 10 órakor nyíltak a skanzenben. Az ünnepélyes megnyitón Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és id. Bárány László, a Master Good cégcsoport tulajdonosa köszöntötte a már korán érkezőket.
Már a délelőtti órákban is sokan érkeztek a rendezvényre, 11 órától a Master Good szerencsekerekét is megforgathatták a látogatók, de egész nap forgott a kosaras körhinta, és a népi játszóudvarba is várták a gyerekeket. Kádár Ferkó fotószínháza is kitelepült a gasztrofesztiválra, feledhetetlen élményt nyújtva a párban érkezőknek.
Mesterségbemutatók, lovaskocsikázás, valamint igazi falusi vásár mellett egy régi népiskolai tanítási órának is részesei lehettek a skanzenbe látogatók. A Tirpák portán a baromfiudvarban találkozhattak a tanyasi csirkék és kappanok különböző fajtáival, a Jánkmajtisi udvaron és a Túristvándi csűrben pedig lakodalmi ételek előkészítésében vehettek részt az arra vállalkozók.
Háromezer adag lakodalmi ételt főztek az eseményen, a Master Good Kft. termékeire alapozva, a barabási iskolaudvaron, a Csillag Ételbár jóvoltából kínálták a gőzölgő húslevest és a kappanpörköltet.
A rendezvényen bemutatták a Kárpát-medence menyekező ruháit, melyben helyet kapott a csodás ajaki mennyasszonyi öltözet is, azt követően pedig részesei lehettek a résztvevők egy valódi ajaki lakodalmi mulatságnak.
A délután során a színpadon a CimbaliBand és a Swing a’la Django zenélt, és kihirdették a Master Good kappanszépségverseny és rajzverseny eredményét is.
Farkas Fanni
Fotók: Kohut Árpád