Ibrányi az év első megyebeli babája

Berencsi Zsombor és édesanyja a megyei napilap címlapján szerepel. A kisfiú elsején, éjfél után 40 perccel látott napvilágot a Jósa András Kórházban. Anyukája már 31-én délután érezte, hogy elérkezett az idő, azonban még hosszú órák teltek el, míg a kezébe foghatta a kisfiát. A 3950 grammos bébi ugyanis nem természetes úton, hanem segítséggel jött a világra. A műtétet a legközelebbi hozzátartozók a szülészeten izgulták végig.

– Azt hittük, hogy könnyen fog menni a szülés, de egy nagyon nehéz szülés előtt álltunk, mert nehezen tágultunk – mondta Dankó Lászlóné, Zsombor nagymamája. – Amikor az megtörtént, akkor meg a gyermek nem úgy helyezkedett el a szülőcsatornába, hogy jó legyen. Így éjfélkor döntöttek úgy a doktor urak, hogy nem tudnak tovább várni, mert addigra eltelt 8-9 óra, hogy meg kell császározni.

A pici már bemutatkozott a családnak (kattintson, galéria nyílik)

A műtétet az édesanya szülész-nőgyógyásza hajtotta végre. A szakorvos azt mondta, eleinte úgy látták, a babának nem kell segítség, azonban a kislegény olyan nagynak bizonyult, hogy a császározás mellett döntöttek.

– Megindult a szülés spontán, de ezt követően sajnos a baba úgymond nem akart lejönni – mondta dr. Plósz Zoltán szülész-nőgyógyász. – Mint később kiderült, az anyukához mérten egy kicsit nagyobb volt a baba, mint ami át tudott volna jönni. Úgyhogy 3950 grammal született.

Zsombor és anyukája jó egészségnek örvendenek. Ma a nagymama mellett a rokonok is eljöttek, hogy megnézzék a kislegényt. Újév hajnalán az ibrányi kisfiú mellett további 3 baba is született a Jósa András Oktatókórházban.

Z. Pintye Zsolt