Idegenben játszik a Szpari
A 10. helyen álló Somos SE ellen készül a Nyíregyháza Spartacus. A házigazda eddig három alkalommal nyert tavasszal.

Nehezen tér magához a csapat a tegnapi rossz hír után, Szálkai Pál halála a klub valamennyi tagját sokkolta. Pali bácsi mindenkihez közel állt, igazi szurkolóját veszítette el a Szpari. A hétvégén újabb fontos meccs vár a keretre, a játékosok és a szakmai stáb is próbál ugyanúgy készülni mint eddig, még ha nem is könnyű...

A szombati ellenfél Somos SE tavasszal vegyes képet mutat. Mindhárom megnyert meccsén hazai környezetben győzött, többek között a Cigánd ellen is diadalmaskodtak, de megverték a REAC-ot és a Rákosmentét is, a Kazincbarcikával pedig idegenben játszottak döntetlent, azaz két élcsapat ellen is pontot, pontokat szereztek. Legutóbb Debrecenben 2–0-ra kaptak ki és a 10. helyen állnak a tabellán. Ősszel a Városi Stadionban magabiztos Szpari siker született, 4–1-re nyert a Nyíregyháza Rezes László, Zoran Kostic, Pölöskey Péter és Szokol Zsolt találataival. A meccs mégis Perger Bence számára volt a legemlékezetesebb, a kapus debütálhatott a Spartacusban bajnoki meccsen.

A Szpari vezetőedzője a hét elején visszanézte a Tállya elleni mérkőzést, és változott a véleménye.

Egy kicsit talán igazságtalan voltam a csapatommal szemben, mivel azt mondtam a lefújás után, hogy nem vagyok maximálisan elégedett. Pedig annak kellene lennem, mert visszanézve megállapítható, hogy borzasztó nehéz így futballozni. Az ellenfél folyamatosan csak védekezett, nem akart játszani, 0–1, 0–2 után sem támadtak ki, így nem voltak területek, de ezzel is sikerült megbirkóznunk. Hasonló találkozóra számítok most hétvégén is, nehéz lesz győzni. A tavasz felén ugyan túl vagyunk, de most jönnek még a nehéz mérkőzések a Kazincbarcika, a Cigánd ellen, azaz a java még hátra van – mondta Mátyus János vezetőedző.

Dankó László