Idén 6. alkalommal rendezik meg a Fatum Kupát

Idén 6. alkalommal rendezi meg a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. a csapat névadó szponzorával közösen az immár hagyományos nemzetközi, pénzdíjas felkészülési tornáját. A jegybevételt teljes egészében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórháznak ajánlják fel a szervezők – ismertették a keddi sajtótájékoztatón.

Szeptember 14-én és 15-én ismét megrendezik a Fatum Kupát a nyíregyházi Continental Arénában. A Fatum Kupa különlegessége, hogy ez az egyetlen pénzdíjas felkészülési torna Magyarországon, köszönhetően a névadó szponzor, a Fatum Property Ingatlanberuházó Kft. támogatásának. Az összdíjazás 1,5 millió forint, amelyből a győztes 600 000, a második helyezett 400 000, a harmadik 300 000, a negyedik pedig 200 000 forintot kap.

„A rendezvény elsődleges célja a karitatív tevékenység volt. Az ötlet abból fakadt, hogy minél több embert szeretnénk bevonni, értéket és élményt nyújtva számukra. Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy ha valami ingyenes, azt sokan nem értékelik igazán. Ezért döntöttünk egy szimbolikus, 500 forintos belépődíj mellett, amiért a látogatók nemcsak élményekkel gazdagodnak, hanem egy szurkolói pólót is kapnak. Az ebből befolyt összeget azonban nem magunkra fordítjuk, hanem felajánlással élünk. Az egészségügy támogatása különösen közel áll hozzánk, hiszen ott minden forintra szükség van, ezért esett rá a választásunk” – mondta el Litvai Zoltán, a Fatum Property Kft. ügyvezetője.

A Fatum Röplabda Weekend alatt befolyt összeget jótékony célra ajánlják fel: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház, azon belül a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház kórtermeinek árnyékolástechnikai fejlesztésére fogják fordítani.

„A megkeresés arról szólt, hogy a sporteseménnyel szeretnék támogatni kórházunkat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórházak Jósa András Tagkórházát. Az elsődleges cél, hogy az október 5-én megrendezésre kerülő Richter Egészségváros keretében meghirdetett árnyékolástechnikai fejlesztést ki tudjuk egészíteni az itt befolyt összeggel. Természetesen ez attól függ, mekkora támogatást sikerül összegyűjteni a rendezvény során. Jelenleg bizakodóak vagyunk, hiszen a nyár folyamán már sikerült új árnyékolástechnikai eszközöket beszerezni, illetve a régieket felújítani, de természetesen mindig van hova fejlődni, és további fejlesztésekre is szükség van” – számolt be Papp Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház ápolási igazgató-helyettese.

A honi női röplabdaszezon kezdetét már évek óta meghatározza a szeptemberi FATUM –Property Kupa felkészülési torna, amely a hazai élcsapatok mellett évről évre nívós közép-európai csapatok részvételével zajlik. A sokszoros bajnok és kupagyőztes hazai csapat, a FATUM Nyíregyháza mellett a Békéscsaba, a sokszoros szlovén bajnok és kupagyőztes, valamint a jó erőkből álló román kupagyőztes csapatok lesznek a felkészülési torna idei résztvevői.

„Elsősorban az a célunk, hogy mindenkit bevonjunk, kicsiktől a nagyokig – nemcsak a röplabdarajongókat, hanem minden sportkedvelőt és lokálpatriótát is. Egy szimbolikus, 500 forintos napijegy megvásárlásával a látogatók nemcsak a mérkőzéseken vehetnek részt, hanem egy szurkolói pólót is kapnak, ami a csapat brandjét is erősíti. Litvai Zoltánnal, a Fatum ügyvezetőjével folytatott megbeszélésünk során közösen döntöttünk arról, hogy a teljes jegybevételt adományként ajánljuk fel a Jósa András Tagkórház részére. Így az esemény karitatív jelleggel is bír. Az eseményen a Magyar Röplabda Szövetség segítségével különböző show-elemeket is tervezünk – mint például tavaly az asztalok körüli látványos megoldások –, hogy a nézők ne csak adakozzanak, de jól is érezzék magukat. Mindeközben pedig szakmailag is egy színvonalas tornát láthatnak” – fejtette ki dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, hogy a rendezvényen különféle látványos show-elemek, fényjáték, gyerekeknek szóló programok, gyereksarok és egészségügyi mérések is lesznek. Mindez az időjárástól is függ, mivel sok program kültéri. Ha azonban az időjárás kedvezőtlen lesz, akkor a beltéri helyszíneken folytatódnak majd az aktivitások.