Idén is utalvány jár a parlagfűért

Hétfőtől indul Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. legújabb akciója, a „Parlagfűért virág”. Ebben a programban a városlakók minden gyökerestől kihúzott parlagfűért cserébe 1 Ft értékű NYÍRVV Szolgáltatási utalványt kapnak. Az akció augusztus 2-ig tart.

Idén az átlagosnál jóval magasabb kora tavaszi hőmérsékletek hatására a szokásosnál hamarabb volt észlelhető a parlagfű csírázása. A parlagfű kelése az ország nagy részén már március közepén, végén elkezdődött. A gazdák jobban odafigyelnek arra, hogy a területükön lehetőség szerint ne érje el a parlagfű a virágbimbós állapotot. Többek között ennek támogatására is hirdeti meg minden évben a NYÍRVV Nonprofit Kft. a „Parlagfűért virág” elnevezésű városszépítő akcióját. Az akcióban részt vehet minden nyíregyházi lakos, aki a város közigazgatási területéről szedett gyökeres parlagfüvet leadja a kijelölt helyszínen.

„A NYÍRVV Nonprofit Kft. az idei évben is meghirdeti a Parlagfűért virágot akciót, amely már hagyományosnak mondható, hiszen több évtizede zajlik. Minden évben eljön a parlagfűszezon Magyarországon, és ezzel az akcióval igyekszünk segíteni azokon, akik ettől szenvednek. Idén július 22. és augusztus 2. között várjuk a gyökeres parlagfüvet a Tüzér utca 2-4. szám alatti telephelyünkre. Minden egyes behozott parlagfűért 1 Ft értékű Szolgáltatási utalványt adunk. Minimálisan 50 tövet lehet behozni, és az utalványokat honlapunkon lehet megtekinteni, ahol azt is megtudhatja, hol használhatók fel. Az utalványok december 31-ig érvényesek” – részletezte Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.

A parlagfűért kapott utalványokat több helyen is be lehet váltani, úgy mint többek között kertészetben, állateledelboltban vagy éppen a fürdőben is. A minimálisan leadható mennyiség 50 db. Tavaly több mint százezret adtak le a városlakók és a szervezők szerint idén is legalább ennyi összegyűlik majd. A leadott parlagfüvek komposztálásra kerülnek.