Időjárás: Csapadékosabbra, hűvösebbre fordul az idő mától
Fotó: Illusztráció

Előbb az északi megyékben, később a nyugati, délnyugati országrészben is várható eső, zápor, de egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. 

 

Az Alföldön a még felhős tájakon is csökken a felhőzet, de eközben északnyugat, észak felől egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Intézet oldalán. 

A legdélibb tájakon csak estétől következik ez be. Délután előbb az északi megyékben, később a nyugati, délnyugati országrészben is várható eső, zápor, de egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt.

Az Alföldön kisebb a csapadék esélye. A nyugatias szél többfelé lesz élénk, a Dunántúlon néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. Késő estére 15, 21 fokra hűl le a levegő. 

Estére délen is beborul az ég, és a Dunántúlon valamint éjféltől a Dél-Alföldön is többfelé lehet esőre, záporra számítani. Másutt fokozatosan megszűnik a csapadék. Hajnaltól a Dunántúl északi felén elkezdődik a felhőzet csökkenése.

A többnyire mérsékelt északi szél időnként megélénkül, de a Dunántúlon átmenetileg erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. 

Forrás: hirado.hu