Három nagyrendezvényről döntött az Idősügyi Tanács
Fotó: Szarka Lajos

A nyíregyházi önkormányzat hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít az idősebb korosztályra. Az idei évben is különleges programmal készülnek az Idősek Világnapjára, melynek részleteit hétfő reggel az Idősügyi Tanács ülésén vitatták meg a városháza Bencs termében.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012-ben alapította az Idősügyi Tanácsot azzal a céllal, hogy javítsa az idős állampolgárok életkörülményeit, feltárja és megismerje az őket érintő problémákat, és lehetőség szerint megoldásokat találjon ezekre.  Ebben az évben is szerveznek programot a szépkorúak számára az Idősek Világnapja alkalmából – többek között ennek részleteit vitatták meg az Idősügyi Tanács tagjai a városháza Bencs termében.

„A mai ülésen három fontos rendezvényről fogunk dönteni. Elsőként az Idősek Világnapjáról beszélünk, ahol kiválasztjuk, hol is rendezzük meg ezt az eseményt. Majd pedig az alkotó idősek kiállításáról tárgyalunk, amelynek helyszínét és szervezési részleteit Mészáros Szilárd igazgató úr biztosítja. Mostani feladatunk, hogy átbeszéljük, milyen kötelezettségek és feladatok merülnek fel ezen rendezvények kapcsán” 

részletezte Telepóczkyné Farkas Márta, az Idősügyi Tanács titkára.

Az Idősügyi Tanács legutóbbi ülésén több olyan közérdekű kérdés került napirendre, melyek elsősorban a szépkorúak szórakozását és jólétét szolgálják. A szórakoztató programok mellett tájékoztatást kaptak a résztvevők a nyugdíjasok karácsonyi csomagjának tartalmáról. Az ülésen dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere is részt vett, aki kiemelte, minden alkalommal a tanács tagjai által javasolt témák kerülnek a napirendi pontok közé.

„Az Idősügyi Tanács mai ülésén olyan fontos közérdekű témákat tárgyalunk, amelyek kifejezetten a szépkorúak szórakoztatását szolgálják. Egyik fő téma lesz a Szépkorúak Ki mit tud? versenye, ahol megvitattuk, hogyan szeretnék megünnepelni az Idősek Világnapját, valamint az Alkotó Idősek pályázatát, és azt, hogy milyen keretek között és hol szeretnék megvalósítani. Ez a kérdéskör kiemelten fontos, mivel nagyon sokan vesznek részt benne. Továbbá napirenden szerepelnek a karácsonyi csomagokkal kapcsolatos előkészületek, a csomagok esetleges tartalmának megbeszélése, valamint a kiállításokkal kapcsolatos problémák áttekintése az elmúlt időszakból. Mindig fontos, hogy ezeket a problémákat a lehető legjobban orvosolni tudjuk, és ezekre is keresünk megoldásokat a mai ülésen”

– hangsúlyozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Az alpolgármester hozzátette, hogy az önkormányzat és az Idősügyi Tanács elkötelezett amellett, hogy a szépkorúak életét minél színesebbé és tartalmasabbá tegye. Az ülésen meghozott döntések és javaslatok remélhetőleg hozzájárulnak ahhoz, hogy az idősek közösségi élete gazdagabb és örömtelibb legyen.

Kapcsolódó galéria

Idősügyi Tanács 20240624