Igazi nyári vasárnap - A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható
Igazi nyári vasárnap - A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható

Vasárnap országszerte sok napsütés várható, emellett nappali gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Leginkább a hegyvidékek környezetében és az Alföldön helyi jelleggel fordulhat elő záporeső, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatar környezetében lehetnek átmenetileg viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az éjszaka folyamán általában csökken a felhőzet, kiderül az ég, ezzel együtt pedig a csapadék is megszűnik. Ugyanakkor hajnalban az északnyugati határ közelében már megnövekedhet a felhőzet, és reggel ott már zápor is lehet. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. Hajnalra többnyire 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn a gyengén felhős, napos időt követően a déli óráktól északnyugat felől szakadozott felhőzet érkezik, illetve hol gyengébb, hol erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és északon több helyen, délen helyenként várható zápor, zivatar.

Kezdetben a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg, késő délután néhol viharos széllökések is lehetnek, illetve zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között várható, az ország nagyobb részén 30 fok fölé melegszik fel a levegő.